Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona engega el màster de Comunicació Especialitzada

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

iStock_000020322567Small-150x150

Per donar continuïtat als estudis del grau de Comunicació i Indústries Culturals, la Universitat de Barcelona ha engegat el màster universitari de Comunicació Especialitzada. Coordinat pel professor Francesc Bernat, del Departament de Filologia Catalana, el màster té l’objectiu de formar futurs professionals en comunicació cultural, social i científica, tres especialitats de l’àrea de la comunicació enfocades des de perspectives diferents i molt vinculades a les noves demandes de la societat. Les classes van començar el 22 de setembre i hi ha una dotzena d’alumnes matriculats, procedents tant de la UB com d’altres universitats, tant catalanes com estrangeres.

L’especificitat principal d’aquest màster és harmonitzar, en una mateixa proposta, les capacitats i habilitats de tres àmbits de la comunicació: el científic, en què els professionals han de dominar les claus per transmetre el coneixement científic a la societat i ser capaços de comunicar, gestionar i transferir les transformacions de la ciència—; el social, en què han d’entendre l’entorn socioeconòmic, polític i jurídic per generar, gestionar i transmetre coneixements i informació específics, i el cultural, en què han de conèixer i dominar les pràctiques i les formes de consum cultural del mercat global i ser capaços de crear, gestionar i transmetre informació cultural.

Francesc Bernat explica que aquest màster «neix de la lingüística i s’orienta cap a la comunicació general». «Està obert, per tant, a tots els camps de la ciència que necessiten el coneixement de la comunicació», assenyala l’expert. Per això, els nous estudis no s’ofereixen només a lingüistes especialitzats, sinó també a científics i professionals de les ciències humanes i socials: des de la bioètica fins al dret. Les facultats de Filologia, Dret, Economia i Empresa, Medicina, Infermeria, Farmàcia i Biologia de la UB participen en el nou màster de la UB.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere