Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els nous avenços en senyalització cel•lular, avui a l’Institut d’Estudis Catalans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sciencefig1

La jornada posarà el punt de mira en la implicació de l’enzim PI3K en patologies com el càncer

 La fosfatidilinositol 3’ quinasa (PI3K) és un enzim clau per a la internalització en la cèl·lula de múltiples i diversos senyals extracel·lulars: des de senyals metabòliques (com la de la insulina), senyals implicades en proliferació, en la supervivència cel·lular i en el correcte desenvolupament de diversos teixits. La seva activitat es troba alterada en molts tumors humans –com en el càncer de mama- la qual cosa el converteix en diana de diferents fàrmacs anticancerígens.

Durant la jornada organitzada per la Secció de Senyalització Cel·lular i Metabolisme de la Societat Catalana de Biologia, que tindrà lloc avui divendres 24 d’octubre a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans sota el títol “PI3K: Paper en fisiologia i patologia”, es discutiran tots aquests aspectes gràcies a les aportacions d’investigadors directament implicats en la recerca sobre les diverses vessants d’aquest enzim.

Entre molts d’altres, comptarem amb la presència del Dr. Bart Vanhaesebroeck, un investigador pioner en el camp de la PI3K. La generació, per part del Dr Vanhaesebroeck, d’una bateria d’eines transgèniques i farmacològiques ha resultat clau per entendre el paper que juguen les diferents isoformes d’aquest enzim tant en situacions fisiològiques com en patològiques. Aquestes troballes han proporcionat la base científica per al desenvolupament d’inhibidors específics en diversos assajos que han arribat a la fase clínica.

La jornada comptarà amb diverses conferències que posaran de manifest els darrers resultats obtinguts per grups de recerca catalans i estrangers en camps tant diversos com el desenvolupament, l’angiogènesi i el càncer, tot centrant l’enfoc en un lligam comú: la implicació de la PI3K en tots aquests processos. Les sessions seran seguides per un centenar d’investigadors inscrits.♦

 Programa complert … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere