Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Obertes les inscripcions al seminari ‘Desxifrant l’ADN del turista: el màrqueting del significat’ / URV / Diputació de Tarragona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ADN_BANNER

El consumidor del segle XXI vol quelcom més que ser seduït, espera connectar els seus valors amb els de la destinació per decidir la seva compra, experimentar-la i compartir-la, i per aconseguir aquesta connexió cal una nova mirada més enllà de les necessitats del turista, orientada als seus valors culturals, percepcions, significats i emocions.

El departament LAB-IIT (Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística) del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat un seminari per treballar noves formes de llegir el turista a partir dels paràmetres motivacionals actuals. 

Dirigit a actors del sector turístic oberts al canvi, amb vocació de millora permanent i amb sensibilitat per a la innovació, ‘Desxifrant l’ADN del turista: el màrqueting del significat’ se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre de 16 a 20 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia al Campus Vila-seca de la URV.

Programa

La primera sessió, dilluns dia 10 de novembre, Mónica Carbonell, brand innovation manager, analista de tendències i fundadora i directora de Sodabites, parlarà sobre com crear una marca de valor per al públic amb el cultural branding de la mà d’un referent d’èxit com és Moritz. El Cultural Branding aporta la fórmula per definir una molécula de marca més humana combinant els valors de marca, la missió d’impacte, i l’estil de vida i valors del target. Es començarà empatitzant amb els nous valors de context del consumidor, per treballar les quatre facetes de la creació d’una Cultural Brand: impacte positiu, autenticitat, capacitat per inspirar i empatia.

A més, Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, donarà el tret de sortida al seminari i Jordi Calabuig, responsable del LAB-IIT del PCT de Turisme i Oci, introduirà els conceptes bàsics del màrqueting del significat.

El dimarts dia 11, Berta Segura, connectora social i directora de DMentes, una consultora d’innovació, creativitat i coolhunting, aproparà els assistents a les tendències i consumer insights clau en turisme a partir de diversos casos, per posar-les en pràctica en una dinàmica participativa seguint el model d’emprenedoria Trend-Canvas. La ponència se centrarà en un enfocament novedós a través de la creativitat per mirar la realitat i descobrir les necessitats latents i inconscients del consumidor (consumer insight).

Per la seva part Alícia Orellana, responsable de l’Observatori del PCT de Turisme i Oci, presentarà una nova metodologia per descobrir com atrau a la Costa Daurada el sol i platja a través de la mirada dels seus turistes, en aquest cas, els anglesos.

El seminari es tancarà amb una taula de reflexió de futur que comptarà amb la participació de Salvador Anton Clavé, director científic del PCT de Turisme i Oci, i les ponents Alícia Orellana i Berta Segura.

Projecte

El seminari ‘Desxifrant l’ADN del turista: el màrqueting del significat’ és una acció del projecte LAB-IIT, Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del PCT de Turisme i Oci, desenvolupat amb el suport i finançament de la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme.

L’impuls de la innovació i la recerca en l’àmbit del turisme és un eix estratègic compartit per la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, que enguany han intensificat la seva relació a través de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, sumant el coneixement innovador del PCT de Turisme i Oci i l’experiència del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona al territori per generar projectes d’ampli abast per al sector turístic de la demarcació de Tarragona.  ♦ 

 

Programa sencer … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere