Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV rep el reconeixement oficial com a Universitat pel Comerç Just, avalat per la Comissió Europea i l’AECID

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran com_justo2014_int

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha rebut, de mans de l’organització Comerç Just IDEES -coordinadora estatal amb el suport de la Comissió Europea i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID)- el títol oficial que la reconeix com a Universitat pel Comerç Just.

El reconeixement, emmarcat en el programa europeu “Ciutat pel comerç just”, es va lliurar per primera vegada l’any 2003, a la Universitat d’Oxford, i amb la UPV ja són 8 les universitats de l’Estat espanyol que el tenen.

 

Tots els requisits complits

Per a rebre la distinció, una universitat ha de complir quatre requisits: aprovar una declaració institucional favorable al comerç just i usar-ne els productes a nivell institucional, disposar-ne al campus universitari, promocionar i sensibilitzar sobre el comerç just a la universitat, i tenir un grup de treball universitari sobre aquesta qüestió.

La UPV, que fa anys que desenvolupa accions a favor del comerç just, compleix tots els requisits. El 7 de març del 2013, el seu Consell de Govern va aprovar la declaració institucional favorable al comerç just, que ha derivat en la valoració de l’oferta d’aquests productes a l’hora de fer compres o contractacions de serveis d’àpats o cafeteria.

A més, la UPV disposa de vuit punts d’accés a productes de comerç just, porta a terme de forma periòdica accions de sensibilització i conscienciació dirigides a la comunitat universitària -entre aquestes, la celebració del Dia Internacional del Comerç Just-, i ha constituït un grup de treball sobre aquesta qüestió, integrat per membres de diferents col·lectius de la Universitat.

 

Exposició “10 raons per a consumir comerç just”

Entre les activitats programades per a commemorar la concessió del reconeixement oficial, destaca la presentació d’una exposició a la planta baixa de l’edifici del Rectorat (3A) del campus de Vera, “10 raons per a consumir comerç just”, que podrà visitar-se amb accés lliure durant tota aquesta setmana.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere