Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Primer Concurs de Fotografia Feminista “Leonor Pedrico” organitzat pel Grup de Dones de Lleida : BASES

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

dones

BASES del Concurs de Fotografia Feminista “Leonor Pedrico”

Es podran presentar al premi les i els artistes majors de 16 anys amb una fotografia inèdita, sense ús comercial o, en el cas d’una sèrie, amb una composició de 3 imatges. La participació en aquest premi suposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat.

TEMA

Tema: “Dona, doneta, donota al segle XXI”

[Aquest títol correspon a l’obra de la reconeguda escriptora catalana Maria Aurèlia Capmany, lluitadora  socialista i feminista, referent en la defensa deis drets de les dones en la seva vida professional i personal].

La primera edició del concurs de fotografia feminista Leonor Pedrico vol recollir una mirada pol1edrica del món de les dones , una visió  amplia i oberta en clau feminista de qualsevol aspecte de la vida de les dones i de qualsevol àmbit geogràfic .

PRESENTACIÓ DE LES OBRES

Per a concursar els i les participants hauran d’enviar en format digital la seva fotografia . La documentació s’haurà d’adreçar a: Jurat del CONCURS de FOTOGRAFIA FEMINISTA LEONOR PEDRICO Grup de Dones de Lleida. Casal de la Dona. Plaça Fanalets de Sant Jaume , 1. 25002 Lleida

Es presentarà en dos sobres tancats . En cada un deis sobres només hi ha de constar, en lloc visible, un pseudònim. En un dels sobres hi ha de constar la fitxa tècnica de !’obra o projecte, una breu memòria d’aquesta i el currículum de !’artista on hi consti telèfon i adreça electrònica de contacte. En l’altre sobre !’obra o projecte que concursa en suport digital. Aquesta potser una sola imatge de l’obra amb una resolució de 300 dpp en format TIF, màxim de 100MB. O bé una sèrie d’un màxim de 3  imatges especificant quina és la que concursa i les altres per explicar el projecte. Les fotograf1es poden ser en B/N i/o color. Poden ser realitzades amb càmera analógica o digital. No s’admetran aquelles obres que incompleixin les condicions exposades en les bases del concurs.

DRETS D’AUTOR/A

La participació en el concurs implica l’acceptació de totes i cada una de les seves bases. El dret de publicació de les obres participants quedarà automàticament en propietat del comitè organitzador, a la que els autors i les autores de les mateixes, transmeten els drets per a la seva reproducció en publicacions relacionades amb la difusió del Grup de Dones de Lleida. Els i les fotògrafs/fes participants garanteixen que són els/les propietaris/es del material que presenten a concurs i que tenen la totalitat de la propietat intel·lectual del mateix, així com les corresponents autoritzacions en el cas de que apareguin  persones o llocs de caràcter privat.

JURAT

Estarà constituït per cinc dones entre les quals hi haurà tres membres del Grup de Dones de Lleida  i dues professionals de la fotografia.

PREMI

El premi consistirà en la publicació i exposició de cinc obres de la persona guanyadora en una sala d’interès cultural de la ciutat de Lleida. (Després de l’exposició a Lleida, el Grup de Dones de Lleida es reserva el dret d’oferir l’exposició a altres sales i entitats sense ànim de lucre, amb prèvia notificació a !’autor/a). En qualsevol moment, el jurat podrà declarar desert el premi.

CATALEG

S’editarà un catàleg virtual amb les obres presentades o una selecció de les mateixes.

TERMINI i LLIURAMENT DEL PREMI

El termini de presentació s’obrirà el 15 de Setembre de 2014 fins el 15 de Gener de 2015 . El lliurament del premi tindrà lloc durant la primera quinzena del mes de marc (coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora) en un acte públic en una sala a determinar per l’organització .

Per sol·licitar aclariments o més informació podeu contactar amb el Grup de Dones de Lleida al correu: doneslleida@gmail.com

+ + + 

 

 LEONOR PEDRICO SERRADELL ( 1951-2013)

 

La fotoperiodista lleidatana es definia a ella mateixa amb aquestes paraules:

“Em reconec com a fotògrafa  i feminista.  Fotògrafa, perquè he criat dues filies fent fotos i  feminista perquè el feminisme ha estat una part molt important del meu projec­te de vida. Ara estic jubilada , però encara em sento activa en tots dos aspectes . ..

puc ser fotògrafa i feminista, o fotògrafa jubilada o feminista o jubilada. Mai feminista jubilada! “

La Leonor Pedrico va arribar a la fotografia de forma autodidacta, la passió que expressava per aquest mitja la va portar a professionalitzar-se com a fotoperiodista . La seua mirada va plasmar bona part de la vida política i deis canvis socioeconòmics de la ciutat de Lleida, on al llarg de dues dècades va treballar per mitjans de premsa escrita i audiovisual, privats i institucionals. La fotoperiodista va expressar en més d’una ocasió com n’era d’important la fotografia com a mitja, una eina que permetia mostrar la realitat des de l’òptica de qui dispara la càmera, en el seu cas des d’una òptica de dona progressista i feminista enmig d’un món poderosament masculinitzat.

La fotografia ha estat al llarg de la historia un suport essencial per a la memòria, però també per a la premsa i la publicitat, així dones, per a la creació d’ideologia. A través de la fotografia s’han generat imatges socials que s’han infiltrat en les llars, en les escales, en els espais de treball i en els d’oci. Aquestes imatges són una construcció del pensament de qui fa i difon les fotografies. Les dones no hi hem figurat sempre en equitat, ni amb el respecte degut, ni en un costat ni en l’altre de la càmera. Professionals com la Leonor ens han mostrat que les dones també podem ser-hi, també expressem qui som i com veiem el món a través de l’objectiu.

Convoquem el Premi de Fotografia Feminista Leonor Pedrico per visibilitzar les dones en tots els fronts , perquè la fotografia esdevingui una eina per expressar maneres feministes de veure i viure el món.♦

 

Grup de Dones de Lleida  / Organitzadores del concurs

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere