Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG debatrà si retira el títol de Doctora “Honoris Causa” a Encarna Roca, una jutgessa del Tribunal Constitucional Espanyol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

ENCARNA_ROCA-ba

El claustre de la Universitat de Girona haurà de debatre si cal retirar el títol de Doctora “Honoris Causa” a la magistrada Encarna Roca, per la seva actuació com a membre del Tribunal Constitucional Espanyol.

Els peticionaris recorden que es va adherir a la resta de membres del Tribunal tant per tombar la declaració de sobirania del Parlament com per admetre a tràmit el recurs contra la llei de consultes i el decret de convocatòria -i, per tant, suspendre automàticament la consulta. Els signants de l’escrit consideren que això “xoca frontalment amb algunes de les raons per les quals se li va concedir la distinció, singularment “pel seu compromís amb Catalunya i les seves institucions”.

En l’exposició de motius, els impulsors de la iniciativa afirmen que “la voluntat majoritària de pronunciar-se sobre el futur polític del país ha topat, un altre cop, amb la negativa de l’Estat”, i que davant d’aquesta nova conculcació de drets democràtics la UdG no pot eludir la seva responsabilitat social. 

La petició inclou tres punts per sotmetre a debat i votació. En primer lloc, demanen que la UdG faci explícit el seu suport “a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre”. També proposen que la universitat s’adreci a l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) “es posicionin favorablement a l’exercici democràtic que suposa la realització de la consulta”. En l’últim punt reclamen que el Claustre insti el Consell de Govern de la UdG a retirar el títol de Doctora “Honoris Causa” a la magistrada Encarna Roca.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere