Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dos dies dedicats a Roís de Corella en La Nau de la Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

roisdecorrellamanuelboix

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de les universitats de València i d’Alacant, han organitzat un cicle de conferències, a la figura de Joan Roís de Corella, per tal de contribuir al millor coneixement del més important autor de la literatura catalana del segle XV. Així, el Centre Cultural La Nau dedicarà dues sessions a partir d’avui dimarts. Totes dues se celebraran a l’Aula Magna, a les 19 hores, i l’entrada és lliure fins completar la capacitat de la sala.

 

En aquest cicle diversos especialistes exposen aspectes de la vida i l’obra d’aquest singular cavaller, mestre en sacra teologia i escriptor.

Dimarts, 4 de novembre, Josep Guia, doctor en Matemàtiques i Filologia per la Universitat de València, parlarà sobre ‘L’estil és l’autor. Les unitats estilístiques de Joan Roís de Corella’. Guia estudia la caracterització de l’estil literari d’un autor a partir de la presència i la freqüència d’ús d’unitats fràsiques i d’unitats estilístiques en la seua obra. L’acte estarà presentat per Gemma Pasqual i Escrivà, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. 

Dimecres, 5 de novembre, el professor de la Universitat de Barcelona Carles Garriga abordarà l’humanisme cristià y l’escriptura en Joan Roís de Corella. Expert en l’estudi de la influència dels clàssics grecs en la literatura catalana medieval i contemporània, Garriga va descobrir els manlleus temàtics i textuals que hi ha al ‘Tirant lo Blanc’ procedents de la Tragèdia de Caldesa. El cicle continuarà els dies 6 i 7 de novembre amb conferències a la Universitat d’Alacant. 

Joan Roís de Corella va nàixer a Gandia el 1435 i va viure i morir a la ciutat de València el 1497, en un temps i un espai marcats per la revolució de la impremta (1474) i la involució de la inquisició espanyola (1482), a les portes del Renaixement. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere