Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El menjador social Canpedró de Barcelona rep un impuls humà per portar a terme la seva tasca solidària / Universitat Pompeu Fabra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

111220105636

La Universitat Pompeu Fabra, en el marc del seu Programa de Responsabilitat Social, i l’Associació Acció Hospitalària (AAH), responsable del centre de serveis Canpedró, col·laboraran per potenciar aquest projecte i aconseguir un major impacte social, a través de la captació de nous voluntaris pertanyents a la comunitat universitària.

El conveni per a l’impuls de Canpedró, que atén diàriament gent gran, joves i famílies amb infants, vulnerables i amb risc d’exclusió social, ha estat signat per Jaume Casals, rector de la UPF, i Teresa Villoro, presidenta d’Associació d’Acció Hospitalària (AAH). També han estat presents a l’acte Mònica Figueras, vicerectora de Responsabilitat Social i Promoció de la UPF; Mireia Creus, coordinadora de serveis de Canpedró, i altres membres d’ambdues institucions vinculades a aquesta col·laboració.

En el decurs de l’acte, el rector Jaume Casals ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d’aquest acord: “Estic molt orgullós que la Universitat prengui part en una iniciativa com aquesta. És un àmbit que va més enllà dels aspectes científics, a vegades sobre dimensionats dins la universitat”.

Teresa Villoro ha recalcat la gran relació que hi ha entre l’associació que presideix i la UPF: “Volíem que fóssiu vosaltres els que participéssiu en el conveni, pel vincle que hi ha amb la Universitat”. Sobre la tasca que es fa a Canpedró, ha afirmat: “El més important no és el plat que donem sinó el recolzament, el suport, l’acolliment a les persones desafavorides. Canpedró és un espai humà que dóna a aquell que no té el que altres poden donar”. 

Voluntariat durant els períodes no lectius

El conveni signat, que tindrà una vigència d’un any, prorrogable, contempla les modalitats i accions que portarà a terme el voluntariat, que queden circumscrites en períodes no lectius de la UPF. Així, els voluntaris faran la seva tasca a la sala i a la cuina del menjador social d’una banda, durant l’estiu, Nadal, Setmana Santa, etc.,  i de l’altra, durant els caps de setmana i festius.

Les principals tasques que portaran a terme els voluntaris seran ajudar a elaborar els àpats; netejar, recollir i endreçar els estris i les instal·lacions; preparar les taules i servir els usuaris d’una manera ordenada i pràctica; fer tasques d’acompanyament de reforç escolar durant el curs acadèmic (com ara l’àrea d’anglès, una mancança que actualment té el centre) i desenvolupar un suport en l’aprenentatge per a aquells nens que presentin dificultats en qualsevol àmbit acadèmic.

Un dels principals col·lectius al qual s’adreça l’acord és el dels estudiants de la UPF, als quals se’ls reconeixerà la col·laboració a través de crèdits de lliure elecció. En virtut de l’acord signat, la Universitat prestarà el suport necessari per portar a terme la selecció, seguiment dels voluntaris i formació, una tasca en què també col·laborarà l’AAH, que emetrà, en el cas dels estudiants, un informe d’avaluació de l’assoliment dels objectius.

Canpedró, que actualment compta amb prop de 150 voluntaris i atén una norantena d’usuaris, és un centre de serveis que va ser inaugurat a finals de l’any 2012. Inclou menjador social, servei de bugaderia, banys adaptats, atenció d’infermeria, acollida i dinamització social, tot adreçat preferentment al col·lectiu més vulnerable de gent gran del barri de Sants de Barcelona.♦

canpedro_web

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere