Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada «Ebola: biologia, malaltia, epidèmia», a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Ebola-story

Quan van aparèixer els primers casos d’Ebola al món? Com s’infecten d’aquest virus, les persones? En quins casos hi ha més risc de contagi? Quins són els símptomes més característics? Quan hi haurà una vacuna disponible? Quines són les xifres reals de l’epidèmia? Quan es podrà controlar el brot que afecta diversos països africans? Quin és el tractament més efectiu?

L’epidèmia d’Ebola que ha esclatat a l’Àfrica occidental centra l’atenció mediàtica des de fa temps i ha plantejat una sèrie d’interrogants sobre conceptes de l’epidemiologia i la transmissió d’infeccions. «Ebola: biologia, malaltia, epidèmia» és el títol de la jornada que acollirà l’Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona  (Avda. Diagonal, 645) el proper dijous, 6 de novembre, a les 16 h. L’objectiu de la sessió, oberta a tothom, és abordar les característiques de l’epidèmia causada pel virus de l’Ebola des de diferents vessants, com ara la biologia del virus, el diagnòstic de la malaltia associada, l’epidemiologia i els potencials tractaments que té.

La jornada, organitzada pel Departament de Microbiologia i el Vicedeganat de Recerca de la Facultat de Biologia, reunirà diferents experts per proporcionar a la ciutadania informació científica sòlida sobre el virus i la malaltia de l’Ebola, com ara el Dr. Albert Bosch, catedràtic del Departament de Microbiologia de la UB i president de la Societat Espanyola de Virologia; la Dra. María Paz Sánchez Seco, investigadora del laboratori de referència de l’Ebola a Espanya, de l’Institut de Salut Carlos III; Toni Luna, delegat per a Aragó, Catalunya i les Illes Balears de l’ONG Metges sense Fronteres; la Dra. Ana del Río, investigadora de l’Hospital Clínic de Barcelona, i el Dr. José Domingo Rodríguez Teijeiro, catedràtic del Departament de Biologia Animal de la UB i investigador de l’Institut de Recerca de Biodiversitat de la UB (IRBio), i de la Lossi Plattner Foundation, de la República del Congo.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere