Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comissió Europea: Primera reunió de la Comissió Juncker

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

P026583000102-811764

La nova Comissió Europea liderada pel president Jean-Claude Juncker ha celebrat avui la seva primera reunió a Brussel·les. Aquesta Comissió va començar el seu mandat el dia 1 de novembre, després de la votació al Parlament Europeu del 22 d’octubre.

És una Comissió amb un marcat pes polític, que inclou 9 exprimers ministres o viceprimers ministres, 19 exministres, 7 comissaris que repeteixen i 8 exeurodiputats; tots ells amb una sòlida experiència econòmica i financera, i alguns amb una extensa experiència en relacions internacionals.

El nou equip s’ha reunit al voltant de la gran taula oval del 13è pis de l’edifici Berlaymont, seu de la Comissió Europea, per començar a treballar.

Aquesta Comissió està compromesa a impulsar un ‘nou inici per a Europa’. El president Juncker ha insistit que el nou executiu “no només té una configuració diferent, també funcionarà de manera diferent”. Per exemple, el treball col·lectiu del Col·legi de Comissaris està organitzat en equips de projectes de manera que s’asseguri una interacció dinàmica de tots els membres del Col·legi, evitant els compartiments estanc i suprimint les estructures estàtiques.

La primera tasca del nou Col·legi serà reconstruir els ponts a Europa després de la crisi econòmica i financera i recuperar la confiança dels ciutadans. “Europa necessita un ampli programa de reforma per reforçar la seva competitivitat i estimular la inversió per la creació de llocs de treball”, va dir el president en el seu discurs al Parlament Europeu.

Per aconseguir aquest objectiu, els esforços se centraran en deu prioritats polítiques en les quals la Unió Europea pot aportar una diferència real.

En aquest sentit, el Col·legi ha mantingut avui un debat general sobre els reptes en el front econòmic, després d’una presentació del vicepresident Jyrki Katainen i del comissari Pierre Moscovici. S’ha debatut sobre les relacions exteriors amb una atenció especial a l’Ebola. El comissari Christos Stylianides ha presentat una nota detallant les seves prioritats, com a nou coordinador de l’acció de la UE pel que fa a l’Ebola. L’últim punt de l’agenda del Col·legi ha estat una discussió general sobre la nova organització de treball conjunt en equips de projectes.♦

 

 Pòster de la Comissió Juncker … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere