Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un projecte innovador centrat en la medicina personalitzada guanya el premi UPFEmprèn 2014 / Universitat Pompeu Fabra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

UPFEmpren2014

Medtep”, un projecte innovador fet per tres titulats universitaris que promou el rol proactiu del pacient en la prevenció i el tractament de malalties, en col·laboració amb els agents del sistema sanitari, ha estat el guanyador del premi UPFEmprèn 2014, convocat pel Consell Social de la UPF i patrocinat per la Fundació Banc Sabadell.

Pablo Pantaleoni i Maria Segarra, llicenciats per la UPF en Economia i Administració i Direcció d’Empreses el primer, i en Economia, la segona, i Jacob Suñol, enginyer informàtic superior per la UPC, són els tres guanyadors del premi, dotat amb 20.000 euros, i que vol reconèixer la iniciativa i la capacitat empresarial dels joves universitaris que han desenvolupat un projecte d’empresa o una idea de negoci.

Tots tres han estat presents a l’acte de lliurament de la setena edició del premi UPFEmprèn, celebrat avui al migdia a l’auditori de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella, que ha estat obert per Núria Basi, presidenta del Consell Social de la UPF, i per Conxa Oliu, directora de Sabadell Professional i BStartup.

Sonia Mulero, directora adjunta de la Fundació Banc Sabadell, ha lliurat els diplomes als autors de RespondOn, el projecte finalista, i als membres de l’equip guanyador, que a continuació han fet una presentació del seu treball. Finalment, Jaume Casals, rector de la UPF, ha pronunciat el parlament de cloenda de l’acte, que també ha comptat amb intervencions dels guanyadors de les edicions anteriors.

Un total de 32 candidatures s’han presentat enguany al premi, que ha comptat amb un jurat presidit per Núria Basi i format tant per professors de la Universitat com per professionals del món de l’empresa i institucions del país.

 

“Medtep”, una aplicació que situa al pacient

al centre de l’ecosistema sanitari

La solució tecnològica de Medtep està conformada per dues aplicacions multiplataforma: uClinics (per a professionals sanitaris) i uPatient (per a pacients), que inclouen gràfics de seguiment adaptats a cada procés preventiu o malaltia, com ara l’asma, l’MPOC, l’hemofília, l’alimentació, el benestar del treballador o la prevenció de lesions esportives.

Els tres graduats han desenvolupat un projecte que ajuda els professionals sanitaris a poder oferir medicina personalitzada per a la prevenció, el tractament i el seguiment de qualsevol condició, a través d’una informació actualitzada sobre les dades mèdiques i l’estil de vida del pacient, que s’introdueixen de forma manual o automatitzada.

La informació agregada es mostra de manera que promou la presa de consciència i proactivitat del pacient, que “s’empodera” i se situa al centre de l’ecosistema sanitari, i alhora dóna les eines adequades al professional sanitari per fer la seva tasca.

Així, amb aquesta estreta relació entre metge i pacient, en col·laboració amb els diversos agents del sistema sanitari (centres mèdics, societats mèdiques, associacions de pacients, indústria farmacèutica, laboratoris clínics, organitzacions esportives, etc.) “Medtep” aporta el know-how tecnològic, i l’altra part, el know-how mèdic.

 

“RespondOn”, un sistema de comunicació directe

entre empreses i clients

El projecte finalista ha estat RespondOn, fet per Pablo López-Aguilar, enginyer superior de Telecomunicació de la UPF; Giovanni Giuisti, estudiant del Doctorat en Economia, Finances i Management de la UPF i Sergio Caballero, enginyer informàtic de la UPC.

Es tracta d’un sistema que permet a les empreses establir un diàleg directe i permanent amb els seus clients, mentre que a aquests els permet comunicar-se amb totes les seves empreses favorites mitjançant una única aplicació mòbil.

Les empreses usuàries tenen accés a un únic panel de gestió, des del qual poden enviar qüestionaris, analitzar els resultats, rebre missatges i atorgar premis, bescanviables directament des del mòbil dels clients.

Pel que fa als clients, des de l’aplicació, poden agregar totes les empreses que vulguin, respondre les seves preguntes (i obtenir premis per fer-ho) o enviar missatges.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere