Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Com podem afavorir la inclusió social i l’equitat en les universitats? / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uab

La Universitat Autònoma de Barcelona acull del 17 al 19 de novembre el III Congrés Internacional MISEAL, en què més de 150 participants plantejaran propostes per dissenyar i implementar mesures per lluitar contra l’exclusió social i les desigualtats en l’educació superior. La trobada està organitzada per l’Observatori de la Igualtat de la Universitat.

El Congrés s’emmarca dins del projecte “Mesures per a la Inclusió Social i Equitat a les Institucions d’Educació Superior a Amèrica Llatina” (MISEAL) del programa Alfa III de la Unió Europea, en què participen setze universitats d’Amèrica Llatina i d’Europa.

Centrada en els “Nous Reptes per a la Inclusió Social i l’Equitat a l’Educació Superior”, aquesta tercera edició del Congrés comptarà amb conferències de persones expertes en la matèria i permetrà posar sobre la taula les investigacions i innovacions que s’estan duent a terme per a la construcció d’una universitat inclusiva. També s’hi analitzaran les desigualtats i el desenvolupament de polítiques i pràctiques en l’educació superior des d’una perspectiva transnacional, a partir de l’articulació de les posicions i identitats de classe social, edat, sexe-gènere, discapacitat, raça-ètnia i orientació sexual.

Durant el Congrés es donaran a conèixer les aportacions del projecte MISEAL a la comunitat universitària, tant els seus resultats com les bones pràctiques que es deriven de la seva implementació en les institucions d’Educació Superior a Amèrica Llatina i a Europa.  

Els dies 17 i 18 el Congrés tindrà lloc a Casa-Convalescència, mentre que el dia 19 es farà al Rectorat en la sessió del matí.

L’acte d’inauguració serà presidit pel rector de la Universitat, Ferran Sancho i comptarà amb la presència del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina i Català.

La cloenda tindrà lloc el dia 19 per la tarda, a la Sala de Teatre de la Universitat i anirà a càrrec de Sílvia Carrasco, vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la UAB.

El Congrés finalitzarà amb un espectacle de dansa integrada, amb la participació del Grup estable de dansa de la Universitat i el PIUNE (Servei d’ Atenció a la Discapacitat de la UAB).♦

 

Web oficial … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere