Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Debat, cursos, tallers i art per eradicar la violència de gènere / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

violencia_genere

Per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Universitat Pompeu Fabra ha programat del 17 al 25 de novembre un conjunt d’activitats de sensibilització i denúncia, adreçades a la comunitat universitària, entre les quals tallers, cursos, una taula rodona i expressions artístiques.

Coordinades per UPF.Igualtat, en el marc del Programa de Responsabilitat Social de la Universitat, les activitats es repartiran entre els tres campus de la UPF (Ciutadella, Poblenou i Mar), es podran comentar per les xarxes socials a través del hashtag #UPF25N, i en alguns casos, serviran als estudiants per obtenir crèdits en cas d’assistir-hi.

Destaca avui el taller ” Gènere i mitjans de comunicació” (19 de novembre, 15.30 h), ofert pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), l’Institut Català de les Dones (ICD), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i els mitjans de comunicació, que donarà una perspectiva àmplia dels diferents factors existents en la relació entre aquests dos àmbits.

Dues activitats participatives abordaran el gènere i la seva problemàtica des d’altres punts de vista. Es tracta del taller ” Violència masclista entre els joves: què en sabem? des d’on la mirem?” (20 de novembre) que identificarà situacions de violència de gènere; i la taula rodona ” Parlant des de la pell”, la sisena i darrera sessió del cicle Genderqueer, que inclourà una perspectiva literària i vivencial del gènere i la construcció de la sexualitat.

El personal docent i investigador i els caps de servei de la Universitat són els col·lectius destinataris, respectivament, del curs ” Violència de gènere: Dimensió social i prevenció des de l’acció docent a la universitat” (17 de novembre), organitzat pel Centre per la Qualitat Docent (CQUID), i del taller ” Impulsar la identitat de gènere a la UPF” (24 de novembre), que pretén alertar sobre les situacions de desigualtat que es poden donar en l’entorn laboral.

Finalment, dues activitats fomentaran la sensibilització des de l’àmbit de l’expressió artística. Es tracta de ” 25N: colors contra la violència de gènere” (25 de novembre), en el qual els protagonistes portaran a terme una lluita en què guanya el color de la igualtat, i ” Murals contra la violència de gènere” (del 17 al 25 de novembre), consistent en un seguit de murals en els quals tothom qui ho desitgi podrà deixar missatges reivindicatius.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere