Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui dijous, eleccions per a la renovació del Claustre de la Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uv

Vint-i-dues candidatures d’estudiants concorren a les eleccions al Claustre de la Universitat de València, que se celebren avui dijous, dia 20 de novembre. També es renoven parcialment llocs vacants d’altres estaments universitaris.

Enguany, el procés electoral arriba amb importants novetats, com ara una major seguretat en l’acceptació de cada membre de la candidatura i la possibilitat de presentar candidatures incompletes, per primera vegada. Es tracta, a més, de les últimes eleccions anuals, atés que el curs 2015-16 els representants dels estudiants elegits per al Claustre ho seran per a un termini de dos anys.

El formulari per a la presentació de candidatures s’ha realitzat per primera vegada electrònicament mitjançant la Plataforma Entreu.

Els canvis en el procés de presentació de candidatures tenen el seu origen en l’aplicació de la nova normativa que regula les eleccions, la qual es va aprovar en el Claustre per unanimitat. En paraules del delegat del rector per a Estudiants, Daniel González, una altra novetat en el procés “és que des de la Delegació del Rector per a Estudiants, conjuntament amb la Junta Electoral i a través del Servei d’Informació i Dinamització (SeDi) i el Servei d’Informàtica, hem iniciat el procés digital electoral.

 Eleccions a Claustre, juntes de centre, AdR i consells de departaments

En els comicis es renoven tots els estudiants que formen el Claustre (75 representants d’estudiants, d’un total de 300), els representants d’estudiants de les diverses Juntes de Facultat i de l’Escola de la Universitat, els representants d’estudiants en les diverses Assemblees de Representants dels Centres (AdR) i els representants d’estudiants en els Consells de Departaments.

El Claustre, entre altres funcions, aprova els objectius i la planificació de gestió del govern de la Universitat, així com les normatives de gran importància per a la institució com ara els Estatuts, i també seran part fonamental del debat sobre els temes de vital importància per a la institució.

El delegat del rector per a Estudiants ha destacat la importància de la participació de l’alumnat: “No és només important que els alumnes participen en aquest procés, és important que la gent participe en tots els processos de representació, de decisió, en general en tots els processos que milloren la nostra democràcia”.

És per això que Daniel González anima a la participació en les eleccions d’aquest 20 de novembre: “Cal animar l’estudiantat perquè participe activament en el procés d’eleccions i aquells que no vulguen ser representants d’estudiants que siguen conscients de la necessitat del seu vot per als seus companys i companyes. Com major siga la participació, més forta serà la veu de l’estudiantat”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere