Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC realitza una prova al nou estudiantat de primer de grau per diagnosticar quin coneixement té en terceres llengües

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

multi-ling

La participació en aquesta prova és requisit imprescindible per poder accedir a la convocatòria d’ajuts per a cursos de formació en terceres llengües i exàmens oficials d’acreditació del nivell B2, gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

A partir d’aquest curs 2014-2015, els nous estudiants de primer de grau han d’acreditar, a través d’un certificat oficial, el nivell B2 de coneixements d’una tercera llengua per obtenir el títol de grau. L’estudiant que ja disposi d’un certificat acreditatiu de nivell B2 dels inclosos a la taula oficial pot lliurar-lo al seu centre docent, preferentment abans de l’1 de desembre. Els estudiants que no tinguin cap certificat oficial B2 poden beneficiar-se del Programa de diagnòstic, promoció i incentivació de terceres llengües, de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Aquest programa té com a objectiu donar suport als estudiants que han iniciat estudis de grau aquest curs perquè puguin assolir el nivell B2 d’una tercera llengua.

En el marc del programa, s’organitza una prova de diagnòstic per conèixer de manera orientativa el nivell d’idioma dels estudiants. Aquesta prova s’ha de fer abans del 30 de novembre, a través de l’e-secretaria de la UPC, i és un requisit imprescindible per poder accedir a la convocatòria d’ajuts per a cursos de formació en terceres llengües i exàmens oficials d’acreditació del nivell B2, gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

La prova de diagnòstic de nivell s’adreça als estudiants de primer de grau que hagin accedit a la UPC per via PAU (estudiants de nou accés, via 0 i 4) i que no tinguin un certificat acreditatiu B2 o superior d’una de les llengües estrangeres de la Secundària: alemany, anglès, francès o italià. La prova es podrà fer entre el 21 i el 30 de novembre a través de l’e-secretaria de la UPC.

Quan l’estudiant finalitzi la prova de diagnòstic de nivell, obtindrà una puntuació que li permetrà conèixer, de forma orientativa, el seu nivell de llengua estrangera. La prova permetrà a la Secretaria d’Universitats i Recerca i al Consell Interuniversitari de Catalunya dissenyar la convocatòria d’ajuts adreçada als estudiants de primer de grau per a la realització de cursos de formació en terceres llengües i la inscripció a la prova comuna de les universitats catalanes per obtenir l’acreditació del nivell B2, la prova CLUC (certificat de llengües de les universitats de Catalunya).

Finalment, a partir del gener de 2015, la Universitat enviarà un correu electrònic a tots els estudiants que hagin realitzat la prova de diagnòstic de nivell amb informació específica sobre l’oferta formativa, els exàmens d’acreditació i la convocatòria d’ajuts de l’AGAUR.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere