Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conferència a la Facultat de Física de la UB: “Brilliant blunders”, a càrrec de l’astrofísic Mario Livio

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

livio

L’astrofísic i divulgador Mario Livio oferirà una conferència oberta al públic en què parlarà dels grans errors de cinc grans científics que van canviar el món: Charles Darwin, Lord Kelvin, Linus Pauling, Fred Hoyle i Albert Einstein. Livio va publicar un llibre sobre el tema que ha estat editat en castellà amb el títol “Errores geniales que cambiaron el mundo” (Ariel, 2013).

Mario Livio investigador del prestigiós Institut de Ciència del Telescopi Espacial (STScI), on s’opera el telescopi Hubble, és conegut com a autor de llibres de divulgació. Amb més de 400 articles publicats, el seu camp de recerca ha estat centrat en l’explosió de supernoves i l’ús d’aquestes troballes per determinar el ritme d’expansió de l’Univers o la naturalesa de l’energia fosca. Livio col·labora amb la investigadora Licia Verde de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona.

En la seva vessant divulgadora, Mario Livio té el blog “A Curious Mind” <https://blogs.stsci.edu/livio/> i es declara així mateix com un apassionat de l’art. Altres títols publicats són: “La proporción áurea” (Ariel, 2008) o “¿Dios es matemático?” (Ariel, 2009).

Data : 27.11.2014, 15.00 h

Organitza : Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB)

Lloc : Aula Magna Enric Casassas. Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Diagonal, 647 Barcelona♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere