Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Estudiants per la convivència” / Universitat de Girona / Ajuntament de Salt

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

convivencia

Un projecte promogut per l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona per crear noves estratègies per a la millora de la convivència al municipi i que aquest curs arriba a la tercera edició.

La Universitat de Girona, a través de la seva Oficina de Cooperació per al Desenvolupament, i l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Salt van posar en marxa, el curs 2012-2013, el projecte Estudiants per la convivència”, una iniciativa pensada per a crear noves estratègies per a la millora de la convivència al municipi de Salt.  Al llarg d’aquests tres anys han participat en el programa un total de 12 estudiants de la UdG.

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Salt, Glòria Pàmies, explica que el projecte s’ha consolidat. El primer i el segon any, l’Ajuntament va oferir un habitatge de lloguer compartit a baix cost (75 euros al mes, consums a banda) i aquest curs ja són dos, amb 6 estudiants que realitzen tasques de mediació comunitària en conflictes veïnals, de millora en l’organització de les comunitats de veïns amb dificultats, ajuden en tasques de reforç escolar en horaris no lectius i col·laboren en l’ordenació i l’articulació de l’espai públic.

El professor de la UdG Ignasi Vila, delegat del rector per a Igualtat, Gènere i Cohesió Social de la UdG, destaca que la participació dels estudiants de la UdG en el projecte contribueix a millorar la situació de les comunitats i a potenciar el bon veïnatge, a través del diàleg i el coneixement mutu, i a la vegada facilita l’accés al primer habitatge a joves estudiants mitjançant un lloguer assequible. Per als estudiants voluntaris de la UdG viure en un pis “solidari” és una excel·lent oportunitat per adquirir experiència sobre el terreny, desenvolupar competències transversals en projectes de barri, reforçar el vessant social del seu currículum i formar un equip amb els tècnics de l’Ajuntament de Salt.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere