Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aliments per a la ciutat: un enfocament metabòlic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

Food-inc

La nova edició de la Jornada de Santa Llúcia analitzarà avui el flux d’aliments a la ciutat de Barcelona des dels punts de vista de la recerca científica, la gestió i la comunicació.

La ciutat pot ser entesa com un ecosistema que requereix una gran aportació externa de recursos, d’entre els quals, els aliments. Quin és el flux metabòlic dels aliments a Barcelona? D’on vénen? Com ho sabem? Com vénen? Quant costen energèticament i/o econòmica? En quines quantitats i on van a parar, els que es fan malbé?

 Motivats per totes aquestes preguntes i amb la voluntat d’acostar als periodistes el coneixement científic actualitzat sobre tots aquests aspectes, la Secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, en col•laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundació Ciència en Societat ha organitzat una nova edició de la Jornada de Santa Llúcia. I ho fa amb una proposta que, de fet, entronca, tot complementant-les, amb les temàtiques que motivaren les dues darreres edicions d’aquesta ja clàssica jornada: el 2012 s’abordà la problemàtica de l’abastiment d’aigua als diversos territoris i ciutats catalanes, i el 2013 es posà l’enfoc en les accions de millora de l’aire a Barcelona.

 La convocatòria d’aquest 2014 tindrà lloc, sota el títol d’Aliments per a la ciutat, aquest dijous, 11 de desembre, a la Sala Nicolau d’Olwer, de Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona) a partir de dos quarts de sis de la tarda. Obriran l’acte Joan Duran, de part del Consell Directiu de la Societat Catalana de Biologia, i Cristina Junyent, coordinadora de les Jornades de Santa Llúcia i responsable de la Fundació Ciència en Societat. Ambdós donaran pas a les diverses intervencions de científics, gestors i comunicadors estretament vinculats amb els diversos àmbits temàtics i punts de vista que vertebraran la sessió: Josep Tejedo Fernández, Director General de Mercabarna parlarà de Grans números: quin és el flux a Barcelona? Seguidament, Buenaventura Guamis, catedràtic de Tecnologia dels Aliments a la Universitat Autònoma de Barcelona exposarà les Noves tècniques de conservació d’aliments. Al seu torn, Abel Mariné, catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona parlarà de l’Origen, etiquetatge i informació sobre els aliments. Per acabar, Elisa Garaventa, de la Fundació Banc dels Aliments, explicarà L’aprofitament dels excedents alimentaris i Gemma Revuelta, de l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF dissertarà sobre Seguretat Alimentària i Mitjans de Comunicació. La cloenda de la Jornada anirà a càrrec de Cristina Ribas, de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que finalment obrirà un torn de debat entre tots els assistents.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere