Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV entra a formar part d’edX, la plataforma de cursos en línia oberts i massius més prestigiosa del món

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

upv

La Universitat Politècnica de València (UPV) és des d’avui un nou membre d’edX, la plataforma de cursos en línia oberts i massius (MOOC en les sigles en anglès) més prestigiosa de tot el món.

Amb motiu d’aquesta consolidació oficial en l’elit internacional de la docència lliure en línia, edX oferirà l’any 2015 vint cursos de la UPV, alguns dels quals ja estan inclosos en l’oferta MOOC de la UPV, i d’altres són de nova creació. La idea, però, és no aturar-se ací. Així, per al final del 2016, la previsió és arribar, com a mínim, als 40 MOOC de la UPV en edX.

Una selecció mundial que inclou universitats del prestigi de Harvard, el MIT i Berkeley

Vicent Botti, vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV, ha destacat que “entrar en edX significa estar amb les universitats més prestigioses del món, com ara, entre d’altres, la de Harvard, el MIT, la Universitat de Berkeley de Califòrnia, la Universitat de Kyoto i l’Institut Tecnològic de Zurich, totes situades entre les cent primeres en els rànquings de més reputació”.

“Aconseguir que la UPV entre en aquest grup selecte” prossegueix Botti, “és el resultat d’anys de treball de professors i tècnics de l’Àrea de Sistemes d’Informació i Comunicacions (ASIC-UPV), un esforç que ens permet estar situats en l’elit de la formació en línia”.

Així mateix, Botti ha posat l’accent principalment també en el fet que els cursos que imparteix la UPV estaran verificats per edX, “amb el valor afegit que això comporta per a la reputació dels nostres certificats”.

La plataforma edX disposa de vora tres milions d’usuaris únics i més de sis milions d’inscripcions als seus cursos. La majoria dels estudiants són dels Estats Units -prop d’un 71%-, país seguit per l’Índia, el Regne Unit, la Xina, el Brasil, el Canadà i Espanya. Per sexes, el 67% dels usuaris són homes i el 33% dones, i la mitjana d’edat dels alumnes se situa en els 32 anys.

Present en la creació de la plataforma experimental multilingüe MOOC EMMA

També la UPV participa des d’aquest curs -juntament amb altres set universitats europees- en una plataforma experimental multilingüe de MOOC, denominada EMMA, finançada per la Unió Europea.

La UPV ofereix en aquesta plataforma dos dels deu cursos de l’edició d’inici i aporta, a més a més, la tecnologia que permet la transcripció i traducció dels cursos en els diversos idiomes inclosos.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere