Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La ‘spin-off’ de la UB i la UPC: l’empresa DAPCOM Data Services entra a l’Agència Espacial Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

spinoff

DAPCOM Data Services, la spin-off conjunta de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat una de les empreses seleccionades per entrar a formar part del programa d’Incubació de l’Agència Espacial Europea (ESA) pel potencial de la tecnologia desenvolupada per aplicacions espacials en d’altres sectors.

El programa d’incubació, que té una durada de dos anys, permetrà a DAPCOM continuar les seves activitats d’R+D destinades a tècniques de compressió de dades per a múltiples aplicacions terrestres, cosa que impulsarà la companyia a ser un referent en tecnologies i tècniques de compressió de dades.

DAPCOM explota la patent FAPEC, sol·licitada per les dues universitats a Europa i als Estats Units, que és un algoritme per comprimir dades sense pèrdues i té un gran potencial com a tecnologia al ser transferida a altres sectors per la seva transversalitat.

L’ESA Centre d’Incubació d’Empreses de Barcelona (ESA BIC Barcelona) és un programa que impulsa l’ESA i que en el cas de Barcelona està gestionat per Barcelona Activa. L’objectiu és que empreses o grups de recerca puguin acabar de desenvolupar tecnologies que han estat concebudes per aplicacions espacials però que també tenen utilitat en altres sectors, el que s’anomena: procés de transferència d’espai a altres sectors.

L’ESA és la porta d’accés a l’espai del continent europeu. Té la missió de configurar el desenvolupament de la capacitat espacial europea i garantir que la inversió en activitats espacials repercuteixi en el benestar dels ciutadans europeus.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere