Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vuit-cents milions d’euros de la UE per facilitar l’accés al finançament de les pimes a l’Estat espanyol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

euros.note

La Comissió Europea ha adoptat la primera iniciativa en favor de les pimes espanyoles per un import de 800 milions d’euros. Segons les previsions aquesta inversió, que serà avalada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), es quadruplicarà fins a arribar a 3.200 milions d’euros com a mínim gràcies a l’efecte multiplicador que s’espera aconseguir amb els préstecs privats que finalment es concedeixin a les pimes.

Aquesta iniciativa adreçada a Espanya és la primera d’aquest tipus que s’adopta en el marc del període financer 2014‑2020. Respon a la petició del Consell Europeu del 24 i 25 d’octubre del 2013 perquè els Estats membres facin ús de la iniciativa conjunta engegada per la Comissió i pel Banc Europeu d’Inversions per millorar l’accés al finançament de les petites empreses europees amb poca liquiditat.

«Espanya és actualment un model per a d’altres Estats membres de la UE pel que fa al seu compromís amb les petites empreses. Gràcies a aquesta primera iniciativa europea en favor de les pimes, Espanya està fent el que li toca fer per assolir un dels objectius comuns que tenim a Europa, que és millorar l’entorn empresarial de les pimes. Val a dir que aquests 800 milions d’euros tindran un efecte multiplicador perquè tiraran de la inversió privada. En un país que està lluitant contra un atur juvenil aclaparador un import com aquest ajudarà les petites empreses espanyoles a crear uns llocs de treball molt necessaris», ha declarat avui la comissària europea de Política Regional, Corina Crețu.

Aquesta mesura de suport a les pimes, que s’emmarca en la Política de Cohesió europea, es basa en el nou pressupost que el Banc Europeu d’Inversions té previst destinar als bancs espanyols perquè puguin concedir préstecs més favorables a les petites i mitjanes empreses

L’avaluació que es va fer el 2013 sobre aquesta iniciativa europea en favor de les pimes coincideix amb els resultats de l’última enquesta sobre l’accés de les pimes de la zona euro al finançament. S’hi demostra que a l’Estat espanyol és un dels països on les pimes tenen més dificultats per accedir al crèdit i que a més a més les pimes espanyoles han de fer front a un índex de rebuig molt més alt que el que pateixen les grans empreses, un fet que no fa sinó empitjorar la situació dels Estats membres més vulnerables.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere