Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aquesta setmana: II Simposi Internacional sobre l’obra de Joan Vinyoli / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

joan-vinyoli1

Després de deu anys del Primer Simposi Internacional Joan Vinyoli, la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners organitzen, els dies 18, 19 i 20 de desembre, el Segon Simposi Internacional Joan Vinyoli.

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta, la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània (Universitat de Girona-Ajuntament de Santa Coloma de Farners) organitza, juntament amb representants de totes les universitats catalanes i amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, el II Simposi Internacional Joan Vinyoli per als dies 18-20 de desembre de 2014.

Han transcorregut deu anys des de la celebració del I Simposi Internacional Joan Vinyoli (Santa Coloma de Farners, 2004), que va incentivar en gran manera els estudis sobre la vida i l’obra del poeta, igualment com la difusió de la seva poesia. Seguint la seva estela, el II Simposi té com a principal objectiu iniciar l’estudi sistemàtic i des de tots els punts de vista possibles (històric, hermenèutic, ecdòtic, comparatista) de la poesia vinyoliana i de garantir-ne, a més, la continuïtat.

És per aquest motiu que el II Simposi Internacional Joan Vinyoli se centra en l’estudi de l’etapa de formació del poeta, els anys trenta i l’anomenada “generació del 36”, en l’anàlisi de la intertextualitat en la poesia de Vinyoli i en la crítica i interpretació (close reading) d’algunes de les seves obres fonamentals. També es vol propiciar la reflexió sobre el valor patrimonial del Fons Vinyoli, recentment catalogat i digitalitzat, sobre la internacionalització de la poesia vinyoliana i sobre la construcció de la imatge del poeta.♦

 

Programa detallat … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere