Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València crea SIGNA UNI, la primera aplicació de Llengua de Signes per a mòbil

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

La Universitat de València, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat i amb la col·laboració de Fundación Vodafone España, ha creat la primera aplicació de Llenguatge de Signes per a mòbil: SIGNA UNI.

SIGNA UNI, que significa “signant a la universitat”, és una aplicació en format DVD interactiu (que es pot descarregar de la pàgina web http://www.uv.es/upd) i App per a Android (versions 4.0 o superiors en mòbil i tablet). Ambdós formats són accessibles i gratuïts. “L’objectiu d’aquesta aplicació és facilitar la comunicació del personal d’administració i serveis, i del personal docent i investigador de les universitats que estan en contacte amb l’estudiantat universitari amb sordesa usuaris de Llenguatge de Signes”, ha assenyalat Celeste Asensi, directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, servei que s’inscriu en la Fundació General de la Universitat de València.

 La instal·lació de l’aplicació és molt senzilla: només cal posar “signauni” en la Play Store del mòbil o la tablet Android i descarregar. SIGNA UNI ofereix 540 vídeos d’alta qualitat classificats en tretze categories, dividides en dos grups, un bàsic o genèric i un altre específic amb les expressions d’ús més habitual en l’entorn universitari. En el primer grup es troba dactilologia (les lletres del alfabet), els nombres, els dies de la setmana, els mesos de l’any, salutacions formals, dades d’identificació i dades de localització; mentre que en el segon hi apareixen situacions d’emergència i expressions categoritzades per àmbits: consergeria, secretaria, biblioteca, professorat i cafeteria.

Així, SIGNA UNI dóna solucions a preguntes com ara ‘sucre o sacarina?’, ‘quant val?’, ‘la llet calenta o freda?’, en el cas de la categoria ‘Cafeteria’; i a qüestions com ‘cap pregunta?’, ‘en quina cosa et puc ajudar?’ o ‘has entés bé el que he explicat a classe?’, en la categoria de ‘Professorat’.

Els 540 vídeos d’alta qualitat que presenta SIGNA UNI són de fàcil reproducció, ofereixen la possibilitat de ser categoritzats pel mateix usuari (afegir-los a ‘favorits’), són vídeos optimitzats per a mòbil i tablet i tenen una funció de cerca. Quant al DVD, és accessible amb sistemes operatius Google Chrome, Mozilla Firefox i Internet Explorer (6 o versions superiors). L’aplicació només requereix la instal·lació d’Adobe Flash Player.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere