Sis cursos sobre art integren la nova oferta formativa del Patronat Martínez Guerricabeitia-Universitat de València per a 2015
El Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València ha obert el termini de matrícula dels cursos que es desenvoluparan entre febrer i abril de 2015. L’oferta formativa està composta per sis cursos sobre art relacionat amb temàtiques específiques com ara finançament, acció social, xarxes socials, recerca, conservació i planificació de projectes expositius.
Són cursos de deu hores de duració convalidables per un crèdit de lliure elecció per a l’alumnat de la Universitat de València. El període de matrícula romandrà obert des de hui fins a exhaurir les places, que seran limitades.
Com a novetats, es presenten dues accions formatives. La primera, sota el títol ‘Cultura i finançament europeu: com maximitzar les possibilitats del teu projecte’. El curs serà impartit per Pierre Guérin, tècnic en cooperació europea de la Generalitat Valenciana, els dies 2, 3, 4 i 5 de febrer. Guérin realitzarà una aproximació metodològica per a establir els principis que determinen el gaudi de subvencions europees i, d’altra banda, posarà en pràctica un cas de confecció d’un projecte que inclourà l’emplenament del formulari i el càlcul del pressupost.
La segona, ‘Planificació de projectes expositius’, es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 d’abril, a càrrec de Rubén Pacheco, tècnic en conservació i gestió del patrimoni cultural i comissari i coordinador d’exposicions. El temari abordarà els plantejaments i els enfocaments d’exposicions permanents i temporals; els actors del procés de producció expositiva; el discurs expositiu; el catàleg; i finançament, fons, préstecs, assegurances i altres qüestions de gestió documental i jurídica.
Edicions renovades
L’experta Paula Barreiro López, de la Universitat de Barcelona, dirigirà la segona edició d’un curs sobre recerca històrica, titulat ‘Investigar i escriure sobre Història de l’Art Contemporani: claus pràctiques’, que se celebrarà els dies 2, 9 i 10 de març. Barreiro, autora d’un extens i profund estudi sobre art abstracte, aportarà noves eines a l’historiador per a dur a terme la seua carrera investigadora. Paula Barreiro, malgrat la seua joventut, compta amb una dilatada experiència en prestigioses entitats investigadores d’Espanya i Europa.
Així mateix, enguany es trobaran edicions renovades dels cursos ‘Mediació artística: acció social a través de l’art’ (16, 17 i 18 de febrer), a càrrec d’Elizabet Català, educadora social i experta en arteràpia transmodal; ‘El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials’ (25, 26 i 27 de febrer), impartit per Jorge Sebastián (Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València) i Chimo Soler (historiador i membre de la Junta Directiva de la Internet Society Spain ISOC-es); i ‘Tècnica mixta: tècniques, materials, alteracions i conservació d’art contemporani’ (23, 24 i 25 de març), per Mayte Pastor, directora de conservació i restauració de patrimoni pictòric i tècnica de conservació i restauració d’art contemporani.♦