Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari interuniversitari: L’educació crítica i compromesa a la universitat / ACUP / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

o-CRITICAL-THINKING-EDUCATION-facebook

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) col·labora amb la Fundació Autònoma Solidària (Universitat Autònoma de Barcelona) en l’organització d’un seminari de treball per detectar oportunitats d’introducció curricular de l’Educació per al Desenvolupament (EpD) en els estudis universitaris, així com per formular estratègies que n’afavoreixin una implementació transversal i progressiva.

La jornada es celebrarà el 15 de gener de 2015, durant tot el matí, a la Casa Convalescència. Es presenta com un espai de treball, participació i intercanvi entre centres, entitats i persones amb diverses trajectòries en l’àmbit de l’educació superior, que permeti pensar conjuntament com fomentar la integració curricular en els estudis de grau de les universitats públiques catalanes d’una educació amb més capacitat crítica i esperit transformador.

El panorama actual de crisis a escala global posa de manifest la urgència de nous paradigmes. És en aquest context que les institucions d’educació superior enfronten també el repte de revitalitzar el seu paper en la generació de pensament crític i la formació d’una ciutadania socialment compromesa. Partint d’aquest debat, el seminari vol posar l’èmfasi en la necessitat de promoure accions educatives en els plans d’estudis universitaris que estimulin la reflexió i el coneixement sobre models de desenvolupament i de societat més justos, democràtics i sostenibles.

Aquesta activitat forma part del projecte “Impulsant l’educació per al desenvolupament en l’actual context universitari”, coordinat per la FAS a partir de la creació de xarxes amb les oficines de cooperació de les 8 universitats públiques membres de l’ACUP, facultats i centres universitaris, professorat i organitzacions socials, entre d’altres, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament.

El seminari és a porta tancada, i comptarà amb la participació de més de 40 professionals dels diversos àmbits implicats al projecte que treballaran per la definició de sinergies comunes. Els seus resultats formaran part del diagnòstic que s’està elaborant des del projecte amb una descripció de l’estat de l’art i la formulació de recomanacions.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere