Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova versió de l’Informe “Research Fronts 2014” de la Thomson Reuters i de la Chinese Academy of Sciences

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

thompson

S’ha publicat  una nova versió  de l’Informe “Research Fronts 2014” que identifica les línies actuals de recerca d’avantguarda per a les ciències i les ciències socials.

Aquest estudi és fruit de la col•laboració entre Thomson Reuters i la Chinese Academy of Sciences (CAS).

L’Informe, que té una primera versió de l’any 2013, descriu els 100 fronts científics més actius a partir del nombre de citacions obtingudes pels treballs nuclears de cada línia de recerca. Com a novetat, també s’identifiquen 44 fronts emergents en la recerca científica actual.

Thomson Reuters ha detectat patrons i agrupacions en els documents citats en els articles, en particular, grups d’articles que són citats conjuntament de forma freqüent. Quan una agrupació d’aquest tipus assoleix un cert nivell d’activitat i coherència, detectada a través d’anàlisis quantitatives, es forma un front de recerca, en el qual els articles cocitats serveixen com a nucli fundacional.

L’informe “Research Fronts 2014” recull les 100 línies de recerca més actives (10 línies per a cada un dels 10 camps científics), així com les 44 línies més recents (els articles fonamentals de cada front han de estar publicats a partir de la segona meitat de l’any 2012). En global, l’informe identifica 144 fronts que cobreixen una àmplia gamma de línies de recerca: anàlisi genòmica; tractament clínic; generació i emmagatzematge d’energia; exploracions de partícules subatòmiques, entre d’altres.♦

Informe complert en anglès … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere