Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB i l’Ajuntament de Mataró creen un campus d’arqueologia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Catalonia_Mataró_Vil·laRomanaDeCanLlauder_VistaGeneral

La Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró han signat un conveni de col·laboració per a la creació del campus, que estarà ubicat al jaciment arqueològic de Torre Llauder

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el rector de la UAB, Ferran Sancho, varen signar (16/01/2015) un conveni de col·laboració per a la creació del Campus d’Arqueologia UAB de Torre Llauder (Mataró). L’acte va comptar amb la presència de Joaquim Fernàndez, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i de l’arqueòleg municipal Joaquim Garcia.

La Universitat Autònoma de Barcelona, per mitjà del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana, manté col·laboracions amb l’Ajuntament de Mataró en l’àmbit de la recerca i de la docència dels estudis d’Arqueologia des de l’any 1998. Aquesta col·laboració es concreta en la realització de les pràctiques de camp d’Arqueologia i treballs arqueològics al jaciment arqueològic de Torre Llauder. A finals de l’any passat, una vintena d’alumnes de la UAB van fer unes jornades de pràctiques en aquest jaciment.

La creació del Campus d’Arqueologia UAB de Torre Llauder (Mataró) possibilitarà la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l’arqueologia i del patrimoni, i constituirà una eina essencial en la formació dels estudiants. A més serà un element dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi per a la difusió dels resultats científics en els àmbits acadèmics i del públic general, tot contribuint així a promoure el jaciment de Torre Llauder com a espai de referència.

El campus permetrà la docència de camp de graus, màsters i doctorats impartits per la UAB en l’àmbit de l’arqueologia tant al jaciment com a les instal·lacions de recerca municipals vinculades, així com facilitar les activitats de recerca i el desenvolupament científic en el camp de l’arqueologia i del patrimoni. Estarà també al servei de tota la comunitat científica nacional i obert a la col·laboració internacional en l’àmbit de la recerca.

La UAB pretén contribuir a la valorització del patrimoni cultural de Catalunya amb el reconeixement com a Campus Arqueològic de la UAB del treball dels seus grups d’arqueologia en diversos jaciments del nostre país.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere