Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les claus de l’Ebola s’analitzaran a l’Institut d’Estudis Catalans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

L’investigador Miguel Julián Martínez de l’Hospital Clínic donarà una conferència a l’Institut d’Estudis Catalans sobre les claus de l’Ebola. Dia: dimecres, 21 de gener.

L’especialista parlarà del cicle de vida i la transmissió del virus, del brot recent sorgit a l’Àfrica occidental i de les vacunes i els tractaments per a combatre’l

El virus de l’Ebola es coneix des dels anys setanta, però el brot sense precedents que recentment se’n va detectar a la zona oest de l’Àfrica l’ha convertit en un dels agents infecciosos més coneguts i temuts dels darrers temps.

Miguel Julián Martínez, especialista en microbiologia del Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, oferirà una conferència sobre l’Ebola dimecres, 21 de gener, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). Martínez és especialista en la replicació del virus de l’Ebola i desenvolupa una recerca capdavantera en virus emergents i patologia infecciosa en països tropicals i subtropicals.

En la ponència, parlarà del cicle de vida del virus, de com es transmet, del brot recent, de per què produeix una malaltia tan greu i dels tractaments i les vacunes que s’estan desenvolupant per a combatre’l. L’acte servirà per a reflexionar sobre diverses qüestions: fins a quin punt l’alarma social que ha generat l’Ebola és consistent i fonamentada? Van ser apropiades les mesures de prevenció i seguretat adoptades pels països del primer món? Què s’està fent per a controlar el virus en les zones on ataca la població amb més virulència i de manera més extensa?

La conferència, organitzada per la Secció d’Ensenyament de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, s’emmarca dins un cicle de propostes divulgatives i d’actualització de coneixements que se celebra cada any. La proposta, pensada com una actualització de coneixements per a professors de biologia de l’ensenyament secundari, està oberta a estudiants, investigadors i a tot tipus de públic interessat en els àmbits en què la recerca científica pot aportar respostes i solucions a les problemàtiques socials que ho requereixen de manera més imminent.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere