Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València acull l’XI Setmana de la Ciència per a Xiquets

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran kepler_61

 

El campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) acull, del 19 al 23 de gener, en col·laboració amb l’ajuntament de la localitat alacantina i en el marc de l’XI Setmana de Ciència, La Màgia de la Ciència, una experiència composta per un conjunt d’activitats orientades a despertar l’interès pel coneixement científic en els més joves.

Pionera en el seu moment (compleix també l’onzena edició) i consolidada com a referència en l’actualitat, La Màgia de la Ciència té com a objectiu que els xiquets gaudisquen aprenent. Així, a través de jocs, exposicions i manualitats, els més joves tenen la possibilitat de començar a entendre i apreciar un gran nombre de fenòmens naturals vinculats a la biologia, la física, la química, el coneixement del medi o la mecànica, entre altres.

Així, alumnes de sisè de primària (11-12 anys) de diversos centres d’Alcoi i localitats limítrofs podran gaudir aquesta setmana de tres possibles itineraris científics: Viatge a l’interior de les màquines (com funcionen i de què estan fetes les coses), El futur ja està ací (iniciació a la robòtica, la mecatrònica i la nova generació digital) o Petites grans meravelles.

Els vídeos d’astronomia del Planeta Mòbil, oberts també al públic general

Aquest últim inclou la projecció d’audiovisuals sobre el moviment de translació de la Terra al voltant del sol; la generació de les estacions, i la visió i mitologia de les constel·lacions, entre altres aspectes, al Planeta Mòbil o cúpula inflable de l’Obra Social La Caixa, situada a la sala multiusos de l’edifici Carbonell.

Amb la finalitat de donar a aquest la major utilitat possible, després dels grups de sisè de primària (de 9.30 a 11.30 hores), el Planeta Mòbil rebrà la visita d’alumnes des de segon de primària fins a batxillerat i cicles formatius (d’11.30 a 14 i de 15.30 a 17 hores). Després, serà d’accés lliure per a qualsevol persona interessada, entre les 17 i les 19 hores.

El divendres 23, “La maleta de la ciència”, xarrada teoricopràctica d’Enric Ramiro

Per a completar la setmana, Enric Ramiro Roca, professor del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló, impartirà el divendres 23 de gener, de 19.30 a 21 hores, a la sala de graus Roberto García Payá (edifici Carbonell), la xarrada teoricopràctica “La maleta de la ciència”.

Dirigida a mestres d’infantil, primària i secundària, futurs mestres i professors, i molt especialment a mares i pares, Ramiro explicarà activitats per a dur a terme en qualsevol lloc, des de l’aula fins a la sobretaula.

Les persones interessades a assistir a aquesta xarrada poden enviar un correu electrònic a ctt@epsa.upv.es♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere