Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Parlament de Catalunya aprova la Llei de l’Aran i reconeix el seu dret a decidir / La UdL universitat de referència d’Aran?

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

750px-Bandera_de_la_Vall_d'Aran

El Ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la “Llei del règim especial de l’Aran” amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte el de C’s i, en diversos articles, el del PPC.

El document reconeix la realitat nacional occitana, estableix els drets històrics i la identitat de l’Aran i li atorga el dret a decidir el seu futur. També s’estableix un termini de tres anys per revisar de forma bilateral amb la Generalitat el model de finançament.

Un cop acabats els tràmits parlamentaris seran els aranesos els que tindran l’última paraula sobre la nova legislació, ja que a la mateixa llei preveu la convocatòria d’una consulta popular d’aquí a sis mesos per referendar el text.

COMENTARI EDITORIAL:

La Universitat de Lleida que pretén ser referència de la Val d’Aran haurà de replantejar-se la seva aproximació a l’aranès i les qüestions nacionals d’Aran. En concret i especialment en incloure l’aranès en les seves webs institucionals i sobretot en les webs dels estudis occitans, que insòlitament no l’inclou.

Últimament hi ha hagut un acord entre la Universitat de Lleida i el Conselh Generau d’Aran. Acord que en el seu detall i sobretot la “lletra petita” encara no és públic. Caldria donar-li una total transparència en aquest acord. En un context universitari a part de la comunicació institucional i la publicitat de l’obra de govern, cal tenir les dades dels objectius de l’acord, la planificació de la seva implementació i el finançament previst.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere