Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les universitats de València, Alacant, Politècnica i Jaume I formalitzen la seua relació amb la universitat sahrauí de Tifariti

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uv

Les universitats públiques de València, Alacant, Politècnica de València i Jaume I de Castelló formalitzen la seua relació amb la Universitat de Tifariti, la primera institució d’educació superior creada a la fi de 2012 en la República Àrab Sahrauí Democràtica. Així ho han subscrit aquest dimecres a Alacant els rectors valencians i el de Tifariti.

A l’acte han assistit el rector de la Universitat de Tifariti, Jatari Hamudi Andal-la; el rector d’Alacant, Manuel Palomar; el de la Universitat, Esteban Morcillo; el de la Politècnica, Francisco Mora; i el de la UJI, Vicente Climent.

El conveni té com a objectiu canalitzar les accions acadèmiques i de suport a la universitat sahrauí. Aquest acord, fruit d’anys de relació amb diferents projectes de cooperació al desenvolupament amb la població sahrauí refugiada en els campaments de Tindouf (Algèria), “permet consolidar el treball realitzat per les diferents institucions acadèmiques en l’àmbit de la formació”, han explicat els rectors.

En aquest sentit, s’engegaran diferents projectes, activitats acadèmiques i recerques, així com accions formatives que permeten millorar la qualitat i la consolidació d’àrees de coneixement específiques i d’interès per a la Universitat de Tifariti.

A més, tal com arreplega el conveni, les institucions signatàries duran a terme activitats orientades a la sensibilització i es gestionaran beques de postgrau per a estudiants que vulguen realitzar estudis de màster en les universitats públiques valencianes.

Els rectors valencians han va coincidir a destacar com aquest conveni “aposta pel desenvolupament de la societat sahrauí a través de l’educació i la formació de professorat i estudiants”.

El rector de la Universitat de Tifariti, Jatari Hamudi Andal-la, s’ha dirigit als rectors com a “amics fraternals del poble sahrauí” per a explicar que “malgrat les difícils circumstàncies en les quals s’ha creat la Universitat de Tifariti, hem aconseguit ampliar els nostres llaços de cooperació en nombroses universitats europees, africanes i llatinoamericanes”.

La Universitat de Tifariti, que en aquest moment compta amb més de 450 estudiants, està formada per quatre institucions: l’Escola d’Infermeria, l’Escola de Formació per a professors i mestres, la d’Administració Informàtica i una última de Periodisme. “A poc a poc ampliarem les nostres àrees de coneixements i esperem comptar amb tot el suport de les universitats valencianes”, ha assenyalat Jatari Hamudi Andal-la.

Per part de la Universitat de Tifariti, l’acte ha comptat amb el delegat de Cultura, Mohamed Ali Ali Salem, i el delegat Polisari a València, Abderraman Mael Ainin, acompanyats del delegat del rector de la Universitat de València en Cooperació, José Miguel Soriano; el professor de la Facultat de Medicina la Universitat de València, Javier Boix; i el professor jubilat de la Universitat de València, Ángel Ortí. Així mateix, per part de la Universitat d’Alacant, amfitriona de la signatura, han assistit la secretària General, Aránzazu Calçada, i la directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, Mª Reyes González.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere