Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Vila Casas estrena any amb exposicions de Narcís Comadira, Josep Subirà-Puig i Jordi Fornàs i Joan Pedragosa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

2977_3

La Fundació Vila Casas inaugura avui de forma simultània tres exposicions temporals a l’Espai Volart de Barcelona, lligades tan sols per una “visió humanista” que s’expressa a través de diferents disciplines.

D’una banda, la pintura de Narcís Comadira, que amb la retrospectiva ‘Obres amb arbres (i altres vegetals)’ mostra la seva devoció per la representació recurrent de l’arbre.

De l’altra, el llenguatge de la plàstica i el volum dels dissenyadors i artistes Jordi Fornas i Joan Pedragosa, a ‘Portes i flèxums’.

I finalment, l’escultura de Josep Subirà-Puig, amb “Subirà-Puig, fill dels arbres”.

 

NARCÍS COMADIRA

“Obres amb arbres (i altres vegetals)”

Pintura

Escriptor, poeta, pintor, crític, comissari, periodista… Artista autodidacta que tendeix als colors càlids i les formes simples i geomètriques, Narcís Comadira (Girona, 1942) alterna el lirisme i un traç pictòric ferm en una producció artística que apunta cap a l’abstracció. L’artista encetà la seva trajectòria seguint postulats noucentistes que desembocaren en un expressionisme kandinskià, però acabà decantant-se per fórmules pop i de transavantguarda. En aquesta exposició, l’obra de Comadira manifesta una voluntat organicista i el muntatge, dividit entre nuclis poètics, transita entre les diferents etapes i motius de la seva obra. El seu procés creatiu es revela a l’espectador, a més, a través de la presentació d’esbossos i treballs preparatoris que connecten el seu univers artístic amb la natura.

 

JORDI FORNAS / JOAN PEDRAGOSA

Tècnica mixta

La mostra es planteja com un espai de confluència entre dues veus que renovaren el llenguatge de la plàstica i el volum des de la disciplina del disseny gràfic. Fornas dotà d’una nova estètica, durant els anys 60, la imatge del sector cultural català, en les cobertes dels discos d’Edigsa, les portades dels llibres d’Edicions 62 i de la col·lecció de novel·la negra “La cua de palla” i el disseny de la revista Serra d’Or. Pedragosa, per la seva banda, es féu un nom com a dissenyador “rigorós i científic” i ens llegà treballs memorables, com el logotip de l’insecticida Fogo i una fecunda obra cartellística, d’il·lustració i disseny editorial.

 

SUBIRÀ-PUIG

“Subirà-Puig, fill dels arbres”

Escultura

Comissariada per Àlex Mitrani, l’exposició és un homenatge a la trajectòria d’aquest escultor (Barcelona, 1925) que féu de la fusta la matèria primera del seu treball, per a la creació d’escultures de gran ritme espacial i potència expressiva. Guerrers, natures mortes, màscares, ocells i gàbies habiten un escenari protagonitzat per la llum que s’escola entre els nervis corporis i volumètrics que vetllen per un equilibri cosmològic, la prestidigitació i l’expressivitat més elucubrada o introspectiva. Com instruments arcaics de corda, la producció escultòrica de Subirà-Puig juxtaposa ritmes i cadències que s’escolten més enllà d’unes fronteres que separen el món real del subconscient.♦

Imatge: Subirà-Puig. Escultura “Arpenteur de Desir” (2005). Fusta tropical.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere