Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Continua el cicle de conferències sobre la igualtat i el desenvolupament en el món de l’arquitectura / Universitat Internacional de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

development-by-design

L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ESARQ) de la Universitat Internacional de Catalunya a traves del seu “Master of International Cooperation in Sustainable Emergency Architecture” conjuntament amb “Roca Barcelona Gallery” tenen programat un cicle de conferències titulat “Development by Design: Dialogues in Architecture, Equity and Development”. Aquest cicle va començar el 22 de gener i acabarà el 21 d’abril.

El cicle s’està desenvolupant en format de converses entre dos experts i pretén fomentar el debat sobre els problemes que deriven de la pràctica de l’arquitectura i el disseny, especialment en l’àmbit del desenvolupament i en la construcció de ciutats. El cicle s’està fent en anglès com a idioma vehicular.

La ràpida urbanització ha provocat problemes a gran escala que suposen grans reptes i oportunitats en la consecució d’un futur més just i sostenible. El desenvolupament urbà sostenible, els efectes de la migració massiva a les ciutats, la participació de la comunitat, la reducció dels riscos de catàstrofe i les respostes davant aquestes són factors clau que aborda el màster i que ara es pretenen traslladar no només a professionals de l’arquitectura, sinó també a l’opinió pública a través d’aquest format.

En aquestes converses, s’aparellarà un convidat especial de prestigioses agències i ONG de l’àmbit del desenvolupament amb un dels professors de l’ESARQ de la UIC. Aquest professor de l’ESARQ serà l’encarregat de dirigir l’entrevista i fomentar un diàleg animat que condueixi a un debat en què el públic també podrà participar.

El cicle va arrencar el dia 22 de gener amb la participació de Nathaniel Corum (Architecture for Humanity) que va dialogar amb la codirectora del “Màster of International Cooperation in Sustainable Emergency Architecture”, Carmen Mendoza.

El 10 de febrer intervindrà Dan Lewis (UN-HABITAT, Urban Resilience Institute), acompanyat del professor Hug March. El canadenc Dan Lewis té més de 30 anys d’experiència en el treball humanitari i de desenvolupament. Actualment, administra la cartera mundial d’UN-HABITAT per fer front als impactes dels conflictes polítics i els desastres naturals a l’Àfrica, Orient Mitjà, Sud i Sud-est d’Àsia, el Pacífic Sud, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud.

El 26 de març serà el torn de Susana Oliver (World Vision), juntament amb el professor i arquitecte Emilio Hormias. Aquesta tercera sessió té el suport de la Fundació We Are Water. Susana Oliver dirigeix el departament de projectes de World Vision, organització internacional cristiana que, des de 1950, treballa pels nens i les famílies més pobres. Està present en 98 països i, gràcies a l’ajuda de les persones que donen suport a l’organització com a padrins, socis o donants, ofereixen ajuda a més de 4 milions de nens a tot el món.

El cicle es tanca el 21 d’abril amb Teddy Cruz (Center for Urban Ecologies), acompanyat de l’arquitecte i crític d’arquitectura Fredy Massad. Teddy Cruz és arquitecte, d’origen guatemalenc i professor d’urbanisme a la Universitat de Califòrnia, a San Diego. La seva recerca s’ha centrat en les particularitats de l’urbanisme i l’arquitectura de la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Ha estat reconegut amb diversos premis internacionals, entre els quals hi ha el Premi d’Arquitectura de l’Acadèmia de les Arts i les Lletres de Nova York i la seva nominació per la revista “Fast Company” com un dels 50 dissenyadors més influents dels Estats Units.

Com hem pogut veure el cicle es celebra de gener a abril, acollin la “Roca Barcelona Gallery” (carrer Joan Güell 211-213 de Barcelona)  una conferència al mes, sempre a les 19.00h.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere