Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’antropòleg Marc Augé inaugurarà el V Seminari de recerca d’Arquitectura i Pensament de la UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ThoughtLeadershipSmall1

La Universitat Politècnica de València (UPV) acull el dijous 5 i el divendres 6 de març del 2015 el V Seminari Internacional d’Arquitectura i Pensament (SIAP), que sota el títol “Els llocs del futur”, analitza la recíproca construcció de llocs i identitats dels individus que travessen i ocupen diferents espais.

El seminari, organitzat pel Grup de Recerca Arquitectura i Pensament, comptarà amb la presència a València del prestigiós antropòleg i sociòleg francès Marc Augé, director entre el 1985 i el 1995 de l’École des Hautes Études en Sciences Socials (EHESS), màxim responsable de diferents recerques al Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) i creador del concepte de no-lloc en referència als llocs que, per la seua transitorietat, no disposen de rellevància suficient per a ser considerats com a tals.

Augé serà l’encarregat d’impartir la conferència inaugural (dijous 5, 12.00 hores, Paranimf de la UPV, entrada lliure fins a completar l’aforament), que tindrà per títol “El planeta, lloc o no-lloc?”. I el seu pensament i obra -des dels no-llocs fins al seu més recent futur- seran base i origen de la cerca, durant el seminari, dels llocs pròpiament actuals.

Investigadors estatals de primer nivell completen el programa

Al costat d’Augé, el programa del V Seminari SIAP el completen noms de gran rellevància en el panorama estatal en aquest àmbit, des del catedràtic de Filosofia de la Universitat de Múrcia i investigador d’història de les idees, filosofia de la cultura, estètica i teoria de l’art, Francisco Jarauta, fins al doctor en Història de l’Art, llicenciat en Dret, catedràtic en Composició Arquitectònica i director entre el 2004 i el 2010 de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Granada, Juan Calatrava, passant per noms del prestigi de David Pérez, Manuel E. Vázquez i Antonio Ariño.

David Pérez és llicenciat en Filosofia, llicenciat i graduat en Història de l’Art, doctor en Belles Arts, catedràtic de la UPV i, des del 2009, exerceix el càrrec de director de l’Àrea d’Activitats Culturals de la UPV. Per la seua banda, Manuel E. Vázquez és llicenciat i doctor en Filosofia per la Universitat de València (UV), institució per la qual també Antonio Ariño és catedràtic i doctor en Sociologia i llicenciat en Geografia i Història.

El Grup d’Investigació Arquitectura i Pensament

El Grup de Recerca Arquitectura i Pensament està format per persones de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPV, amb la intenció d’abordar la transversalitat entre l’arquitectura i altres disciplines com l’art, l’estètica, la filosofia i altres, convençuts que la reflexió conjunta permetrà albirar escenaris comuns de debat i aclariment, tant des de posicions teòriques com des de la pràctica arquitectònica.

En aquest grup de recerca participen assíduament docents de l’ETSA de la UPV i de la Facultat de Filosofia de la UV, al qual, a més -atès el seu caràcter obert i integrador- s’estan unint constantment investigadors de nous àmbits amb la finalitat d’abastar una diversitat significativa de línies reflexives.

Amb les trobades en seminaris i les posteriors publicacions se cerca formalitzar un cos disciplinari de consulta i debat que puga generar un substrat de contínua referència en la contextualització dels debats projectuals, com també del cos teòric que el sustenta, sempre amb remissió a la contemporaneïtat

Aquesta tasca teòrica i reflexiva, on predomina la transversalitat, es planteja viva i oberta, i es contraposa a les propostes tancades i estanques de què habitualment es disposa en les hemeroteques, de manera que aquest constructe intel·lectiu permeta successius debats.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere