Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

synthetic-biology-patent-law

A l’Olimpíada de Biologia de Catalunya 2015 participaran alumnes matriculats de 2n de batxillerat en centres de secundària de tot Catalunya. La prova consistirà en una part teòrica, que realitzaran tots els alumnes, i una altra de pràctica, que realitzaran només els 20 alumnes amb les millors qualificacions de la prova teòrica.

La prova teòrica es durà a terme el proper dissabte 7 de febrer, de 10h a 11.30h del matí, simultàniament a les diferents seus, amb 200 participants a la Facultat de Biociències de la UAB; 30 participants a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona; 30 participants a la Universitat de Lleida; 30 participants a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; i 30 participants a la Universitat de Vic.

La prova pràctica es realitzarà el poper dimecres, 11 de Febrer, de 15:00h a 18:00h, a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’exercici consistirà en la resolució de tres problemes pràctics en què els participants hauran de dissenyar estudis, realitzar experiments senzills, preparar o examinar mostres, analitzar dades i plantejar solucions.

Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació i els vint alumnes amb la millor nota de la fase teòrica obtindran el diploma acreditatiu com a finalistes i l’accés a disputar la prova pràctica.

Es concediran tres medalles d’or, tres medalles d’argent i medalles de bronze a la resta de finalistes. Els tres alumnes amb la qualificació més alta rebran el diploma corresponent de guanyadors de l’edició 2015, una medalla i un obsequi.

Els sis millors classificats podran participar en representació de Catalunya en la X Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Lleó del 12 al 16 de març de 2015. Per la seva part, els quatre millors classificats de l’OEB podran participar en la XXVI Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a la ciutat d’Aarhus (Dinamarca) del 12 al 19 de juliol. A més, els quatre següents millor classificats de l’OEB tindran l’opció de participar en la IX Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que es farà a El Salvador la primera setmana de setembre. Tots els alumnes participants a l’OEB també podran gaudir durant una setmana de formació per part d’un investigador en un centre de recerca del CSIC de la seva elecció.

L’alumne/a guanyador/a tindrà dret a la gratuïtat del primer curs de determinats graus, segons la disponibilitat de cada Universitat.♦

 

Llistat dels premis a les diferents Universitats … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere