Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat d’Alacant crea la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Antoni Miró

La Universitat d’Alacant ha posat en marxa la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró des d’una perspectiva multidisciplinària i amb una dimensió comparatística per a apostar per la cultura i la identitat autòctona.

L’Alcalde d’ Alcoi Antonio Francés ha destacat la importància del projecte, del qual ha assegurat «en vaig voler formar part quan en vaig tenir notícia», ja que entronca «amb la línia de defensa de la nostra cultura, la nostra identitat i la nostra manera de ser», ha dit. Per la seua banda, l’alcalde d’Otos l’Emilio José Mira ha assegurat que la creació de la càtedra té una importància vital «per a un municipi de tot just cinc-cents habitants que ha basat el seu posicionament en el foment del turisme rural i l’art contemporani, de manera que formar part d’aquesta càtedra ens projecta i ens col·loca en un lloc destacat de la Comunitat Valenciana».

L’artista que dóna nom a la càtedra, Toni Miró ha manifestat el seu interès perquè aquest projecte siga «una manera de lluitar per l’art contemporani i la cultura en benefici dels nostres pobles».

Manuel Palomar ha anunciat que serà el catedràtic de Literatura Catalana i Comparada Enric Balaguer qui assumirà la direcció d’aquest projecte de caràcter multidisciplinari que pretén abordar l’art contemporani des d’una perspectiva comparatística. En aquest sentit, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha explicat que la càtedra és «la culminació de les relacions que en l’àmbit artístic mantenen la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi, i que amb aquest càtedra s’ompli un buit històric en aquest camp». Es tracta, segons Cortés, «d’un projecte molt tècnic en el qual la meitat dels membres de la comissió de seguiment són experts en la matèria». 

La primera de les accions de la càtedra serà posar en marxa un curs d’estiu sobre art contemporani que s’impartirà durant el mes de juliol sota la direcció de Joan Llinares, membre de la comissió de seguiment i administrador de l’Institut Valencià de Art Modern (IVAM).♦

FOTOGRAFIA: Toni Miró.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere