Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Ciència animada”: un projecte audiovisual de “La UB divulga” per ensenyar conceptes científics a nens i nenes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

img-metodecientific-cor

“La Universitat de Barcelona divulga” estrena el projecteCiència Animada”, que té com a objectiu principal  crear una biblioteca de recursos audiovisuals de caràcter científic, organitzada en capítols autoconclusius, en els quals s’explica, de manera visual i amena, conceptes científics per a nenes i nens. El primer capítol ja es pot veure al web del projecte i està dedicat al mètode científic a partir de l’exemplificació de cada fase.

El personatge principal observa el fenomen que cal analitzar, que en aquest cas és el creixement d’una planta. Es tracta d’esbrinar de quins factors depèn que una planta creixi més o menys. El protagonista desenvolupa una hipòtesi de partida i, juntament amb la resta de personatges, dissenya un experiment per verificar la seva hipòtesi. El gruix del capítol se centra en la fase d’experimentació, en què cadascun dels personatges duu a terme un experiment que condueix al desenllaç de l’episodi: els resultats de l’anàlisi.

Aquest capítol, com la resta de capítols que s’editaran, ha tingut l’assessorament científic d’un expert de la UB, en aquest cas el de Claudi Mans, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química, que ha validat tot el procés per garantir la correcta transformació a llenguatge visual del contingut que es vol tractar.

Al web de “Ciència Animada” s’hi aniran afegint la resta de capítols a mesura que es vagin creant, així com tots els clips i materials didàctics generats, que tenen versió en català, en castellà i en anglès.

El projecte està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri d’Economia i Competitivitat.♦

Web de “Ciència Animada” … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere