Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València compleix 20 edicions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

images

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi -referent ineludible avui dia de l’anàlisi de la situació social del valencià des de múltiples perspectives- celebra el 2015 la vintena edició, que tindrà lloc els pròxims 27 i 28 de març a la sala de graus Roberto García Payá del campus alcoià de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquesta ocasió, la jornada gira entorn de la comunicació i la política lingüística, i compta, entre altres destacats ponents, amb Vicenç Villatoro, Josep Gifreu, Amàlia Garrigós i Eugeni Alemany.

Experts en premsa escrita, polítiques de comunicació, cinema, ràdio i televisió

Vicenç Villatoro va ser director del diari Avui (1993-1996) i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004), i en l’actualitat dirigeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Per la seua banda, Josep Gifreu és comunicòleg i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Les seues línies d’investigació abasten des de les polítiques de comunicació i la cultura fins al cinema i l’audiovisual.

Per la seua banda, Amàlia Garrigós -periodista valenciana, presentadora i locutora en Ràdio Nou i Canal Nou- i Eugeni Alemany -filòleg de formació i reporter dels coneguts programes de televisió Caiga quien caiga i Trau la llengua- parlaran conjuntament del paper dels mitjans de comunicació en llengua pròpia com a elements de cohesió social.

El programa es completa amb una taula redona que abordarà les propostes i els compromisos sobre política lingüística de tots els partits valencians que es presenten a les eleccions del 2015.

A més, la jornada presenta Rafa Xambó en un concert -T’estime tant. Sonets de Shakespeare- coronat amb l’actuació del cantautor Andreu Valor i una ruta cultural pels espais literaris d’Alcoi, que serà a càrrec de Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

La Jornada de Sociolingüística està organitzada per la UPV, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes.♦

PROGRAMA DETALLAT … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere