Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya: Conferència “The Microbiome in HIV Infection”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

quonext

Aquest dimarts, 17 de febrer a les 12 del migdia tindrà lloc a la Sala Segimon Serrallonga, la conferència “The Microbiome in HIV Infection” a càrrec de Roger Paredes i Marc Noguera, ambdós científics del Research Institute (IrsiCaixa) i de la Càtedra de la SIDA i malalties relacionades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC); i Malu Calle, del Departament de Biologia de Sistemes de l’ EPS i coordinadora del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica (UVic-UCC).

La infecció per VIH és un problema de salut important amb més de 30 milions de persones afectades a tot el món i més de 2 milions de noves infeccions cada any. Afortunadament, els tractaments antiretrovirals aconsegueixen reduir la mortalitat i millorar la qualitat de vida del pacient. No obstant això, fins i tot per a aquells pacients amb millor control de la infecció, la inflamació crònica hi és present i això provoca que es desencadenin altres malalties com ara diabetis, malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.

Comprendre l’impacte del microbioma intestinal en aquesta inflamació crònica podria ajudar a moltes persones, no només als pacients infectats pel VIH. En aquest seminari s’explicarà com IrsiCaixa i UVic-UCC han unit les seves forces en la definició del paper de microbioma intestinal en la patogènesi de la infecció pel VIH / SIDA i com aquesta apassionant però difícil investigació requereix un enfocament des de diferents disciplines: la medicina, la bioinformàtica i bioestadística. Durant la sessió es presentaran algunes de les primeres troballes interessants d’aquest projecte.

Aquesta conferència s’emmarca dins el programa de les Sessions Científiques en les àrees d’Enginyeria i Biociència de l’Escola Politècnica Superior. L’accès és lliure.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere