Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La professora de la UAB María Teresa Soto dirigeix el documental ‘That’s the Story’. PROJECCIÓ a la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cover_article_4617_es_ES

María Teresa Soto Sanfiel, professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha dirigit el documentalThat’s the Story. Nobel laureated Roy J. Glauber remembers the making of the atomic bomb, una trobada amb l’últim supervivent del projecte Manhattan que inclou imatges inèdites recentment desclassificades.

Manhattan era el nom en clau del projecte de recerca desenvolupat durant la Segona Guerra Mundial pels Estats Units amb l’objectiu de desenvolupar la primera bomba atòmica. Hi van participar nombrosos científics de primer nivell, entre ells, Roy J. Glauber. L’èxit d’aquest projecte va propiciar els bombardejos sobre Hiroshima i Nagasaki, l’agost de 1945, que van matar més de 200.000 persones abans d’acabar l’any i van continuar tenint seqüeles durant dècades.

Glauber, que va rebre el premi Nobel de física l’any 2005 (juntament amb John L. Hall i Theodor W. Hänsch) per la seva contribució a la teoria quàntica de coherència òptica, va treballar al Laboratori Nacional Los Álamos, el centre de recerca més important del projecte Manhattan. Al film, parla principalment dels estudis realitzats a Los Álamos i de l’equip científic que hi va treballar. A més, el documental mostra per primer cop material audiovisual dels arxius de Los Álamos que ha estat desclassificat recentment.
 
La direcció de Maite Soto Sanfiel ha comptat amb la codirecció d’Óscar Cusó i amb José Ignacio Latorre, catedràtic de física teòrica de la UB i director del Centre de Ciències de Benasque Pedro Pascual, com a productor executiu. That’s the Story s’ha exhibit ja a alumnes de periodisme de la UAB i a diversos centres acadèmics i científics: la Universitat Nacional de Singapur, l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), l’Institut Niels Bohr de Dinamarca, el CERN, la Universitat d’Edimburg i l’IEES La Garriga. Està sent distribuït per Moonrise Pictures i s’ha exhibit a l’European Film Market del Festival Internacional de Cinema de Berlín.♦

 

 Taula rodona amb projecció del documental “That’s the story” a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona

El proper 23 de febrer, a les 18:30hs., a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (Aula Magna “Enric Casassas / Av. Diagonal, 645), presenten el documental “That´s the story. Nobel laurate Prof. Dr. Roy J. Glauber remembers the making of the atomic bomb” (30 min. / anglès-subtítols en castellà). 

El professor Roy J. Glauber, ès l’últim científic viu de la Divisió Teòrica del Projecte Manhattan a Los Álamos. La seva narració, fluida i articulada, ens porta informació de primera mà sobre la vida al laboratori, els personatges científics principals, la prova de la primera arma nuclear a Trinity, el bombardeig del Japó i les conseqüències polítiques del projecte. El documental  conté material audiovisual recentment desclassificat per l’Arxiu de Los Álamos.

La presentació es produirà en el marc del col·loqui: “La bomba que va canviar el món”, amb la participació dels professors de Física de la UB y de la UAB: Enric Pérez, José María Fernández, José Ignacio Latorre i María T. Soto-Sanfie.

El documental es una producció del “Centro de Ciencias de Benasque Pedro Pascual·. El seu productor executiu és José Ignacio Latorre y la direcció es de María T.Soto-Sanfiel i Òscar Cusó (que també hi serà a l’acte). L’acte és obert a tothom.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere