Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UVic-UCC: Acte de lliurament del 3r Premi Llegim Ciència

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

science-books-250x250

Aquest dimecres 25 de febrer de 2015, a l’Aula Magna de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), es farà l’acte de lliurament de premis de la tercera edició del Premi Llegim Ciència, en el qual  la científica Carme Torras farà una xerrada sobre robòtica social. 

Carme Torras Genís compagina l’escriptura literària amb la recerca científica. És doctora en Informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC). En l’àmbit científic ha publicat llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica.

En aquesta tercera edició del concurs, l’obra que enguany s’ha proposat per la lectura ha estat Jo, robot, d’Isaac Asimov, un dels seus llibres més famosos que comprèn històries curtes de ciència-ficció sobre la relació entre humans i robots, i on s’estableixen i es plantegen les tres lleis de la robòtica. Aquestes històries van ser publicades entre 1940 i 1950. Aquest volum va inspirar la famosa pel·lícula Jo, robot, protagonitzada per Will Smith, l’any 2004.

Aquesta activitat s’engloba dins del projecte Tertúlies de Literatura Científica que organitza la U_Science_Tech (UST) (abans Escola Politècnica Superior). El premi contempla dues categories, una per a estudiants de 3r d’ESO i l’altra per a estudiants de 4t. Cada categoria inclou les modalitats A i B a cadascuna de les quals es donaran tres premis:

  • · Primer Premi: una tauleta per gentilesa de Fundació Espavila
  • · Segon Premi: Visita Medieval “Vil anys de sensacions d’un monestir” + visita Modernista “Un dia a la vida de Ramon Casas”, per gentilesa de Fundació Catalunya – La Pedrera
  • · Tercer Premi: un llibre per gentilesa de Grup Planeta – Grup 62

En total s’han rebut 112 relats, 53 dels quals escrits per estudiants de 3r curs d’ESO, i 59 per estudiants de 4t curs d’ESO, provinents de 24 instituts d’arreu de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere