Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV organitza “Girls’Day” per fomentar l’enginyeria entre les noies

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Portada25

La Universitat Rovira i Virgili celebra “Girls’ Day”, per fomentar l’enginyeria entre les noies, aquest dimarts 24 de febrer al campus Sescelades. La jornada apropa els estudis d’enginyeria a les estudiants de secundària, de la mà de dones que tenen un paper rellevant a la universitat i a l’empresa, per desfer estereotips de gènere.

 

És la quarta edició de “Girls’ Day”, una jornada de portes obertes amb una llarga tradició als països anglosaxons que a la URV han implementat l’Observatori de la Igualtat, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ).

Aquesta jornada vol fomentar l’interès per l’enginyeria entre les noies, ja que és l’àmbit de coneixement amb una menor proporció d’alumnes dones. Així a la URV, el percentatge de noies alumnes matriculades en ensenyaments de grau a l’ETSEQ aquest curs 2014-15 és del 24,37%, mentre que a l’ETSE les noies representen el 9,77% de la matrícula.

Durant la jornada, un centenar d’estudiants de secundària poden veure com és la professió d’enginyera, quines són les titulacions que poden cursar a la URV, visiten el campus guiades per professores investigadores, experimenten en tallers de les diferents enginyeries i coneixen el testimoni d’ex-alumnes de l’ETSE i l’ETSEQ.

Les participants del “Girls’ Day” provenen de l’Institut d’Altafulla (Altafulla), Col•legi Cardenal Vidal i Barraquer (Cambrils), Institut Els Pallaresos (Els Pallaresos), Institut Berenguer d’Entença (L’Hospitalet de l’Infant), Institut Antoni Ballester (Mont-roig del Camp), Institut-Escola Pi del Burgar (Reus), Institut Els Alfacs (Sant Carles de la Ràpita), Col•legi Sant Pau Apòstol, Col•legi Mare de Déu del Carme, Institut Sant Pere i Sant Pau, Institut Antoni Martí i Franquès i Col•legi Santa Teresa de Jesús (Tarragona), Institut Ramon de la Torre (Torredembarra), Col•legi Cor de Maria, Institut Serra de Miramar i Institut Narcís Oller (Valls) i Institut Vila-seca (Vila-seca).

Les encarregades de guiar les participants durant la jornada són professores investigadores de les escoles d’enginyeria i exalumnes de la universitat, amb l’objectiu que les noies incorporin al seu imaginari dones professionals de l’àmbit, ja que la falta de referents femenins, els estereotips de gènere i la segregació del treball per sexes són alguns dels motius de la desproporció entre nois i noies en els àmbits tècnics. ♦

Programa … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere