Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Transmissió de la memòria i compromís polític de la joventut a Catalunya / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

yof

En el marc del projecte europeu de recerca del 7è. Programa Marc Myplace “Memory, Youth, Political Legacy And Civic Engagement”, dirigit a l’Estat espanyol per Mariona Ferrer i Fons, investigadora del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i en col•laboració amb la Fundació Congrés de Cultura Catalana, s’organitza la Jornada ” Transmissió de la memòria i compromís polític de la joventut a Catalunya”.

Es proposa crear un espai de reflexió sobre la relació entre la transmissió intergeneracional de la memòria i la implicació social i política de la joventut actual, en particular, a Catalunya.

La Jornada es durà a terme el proper divendres 27 de febrer, de 9.15 a 14.00 hores, a la Sala Albert Calsamiglia del campus de la Ciutadella de la UPF. Està dirigida a investigadors, entitats i institucions que treballen en el marc de les polítiques de memòria o de la joventut, i està oberta a totes les persones interessades que hi vulguin assistir.

L’objectiu de la jornada és crear un diàleg entre experts, institucions, entitats i joves per tal d’analitzar com la història recent del segle XX influeix en la societat d’avui a partir d’algunes qüestions relacionades amb la manera com s’ha construït els relats de la memòria a Catalunya que es transmeten a les generacions actuals; quins són els seus condicionants i agents principals de transmissió; quin tipus de conflictes del passat es fan presents avui i com condicionen les maneres de concebre la política actual i la implicació de la joventut i, finalment, fins a quin punt les polítiques de la memòria institucionals responen a la necessitat de vincular les diferents generacions en un relat comú.♦

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere