Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La dona en la carrera acadèmica, protagonista del Dia Internacional de les Dones al “Barcelona Knowledge Hub”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

woman_speaking_at_a_podiu_450

 El dimecres 4 de març, a les 17 h, a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Barcelona Knowledge Hub (BKH, la seu mediterrània de l’Academia Europaea) inaugura la commemoració del Dia Internacional de les Dones al BKH-IEC amb el workshop Women and the academic ladder, sobre les limitacions i les oportunitats a les quals cinc dones universitàries de generacions diferents s’han enfrontat i s’enfronten al llarg de la seva carrera acadèmica.

 El dijous 5 de març, a les 18 h, a l’IEC, se celebrarà l’acte central del Dia Internacional de les Dones al BKH-IEC. Lynn Kamerlin, presidenta de la Young Academy of Europe i professora de la Universitat d’Uppsala, pronunciarà la conferència «Empowerment of women in the academic world».

 El dijous 5 de març, a les 19.30 h, a la Reial Acadèmia de Medicina (RAM) (carrer del Carme, 47, de Barcelona) es farà un recital de cançons de dones sefardites a càrrec de la soprano Olga Miracle. El recital tindrà lloc a l’històric amfiteatre anatòmic (s. XVIII), de la RAM.

El paper de la dona en la vida acadèmica configura l’eix central dels actes que el Barcelona Knowledge Hub organitza en el marc del Dia Internacional de les Dones.

El dimecres 4 de març, a les 17 h, a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC es durà a terme un workshop sobre les diferents etapes de la vida acadèmica i les facilitats o limitacions que tenen les dones per a accedir-hi. Sota el títol Women and the academic ladder, cinc dones universitàries de generacions diferents parlaran de la seva experiència. Hi intervindran Lourdes Benería, catedràtica emèrita de la Universitat Cornell (EUA); M. Dolors Garcia-Ramon, catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona; Maryam Ghafouri, investigadora iraniana de la Universitat Autònoma de Madrid; Margaret Luppino, traductora freelance, del Mount Holyoke College (EUA), i Clara Corbella, predoctoranda de la UPC. Totes elles parlaran de la seva experiència i faran propostes sobre els reptes pendents del món acadèmic per a afavorir la igualtat.

El dijous 5 de març, a les 18 h, la doctora Lynn Kamerlin, presidenta de la Young Academy of Europe i professora de biologia estructural de la Universitat d’Uppsala (Suècia), pronunciarà la conferència central del Dia Internacional de les Dones. Lynn Kamerlin exposarà els factors que contribueixen al biaix de gènere en el món acadèmic i suggerirà possibles mesures per a potenciar l’empoderament de les dones en els àmbits més elevats de la recerca i de la Universitat. L’acte, que tindrà lloc a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC, serà presentat per la doctora Anna Alberni, professora de filologia a la Universitat de Barcelona, i constarà de dues activitats més: es començarà amb un curt titulat In Search of Truth. In memory of Lynn Margulis, presentat per la directora Carme Puche, i es clourà amb un concert de cançons sefardites a càrrec de la soprano Olga Miracle, a l’històric amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina.

El Barcelona Knowledge Hub és la seu mediterrània de l’Academia Europaea, una associació internacional, no governamental i sense ànim de lucre formada per científics i acadèmics d’excel·lència. En funcionament des del gener del 2013, el BKH se centra en la promoció d’activitats d’interès per als membres de l’Academia i la comunitat científica en general, amb un èmfasi especial en les activitats multidisciplinàries que inclouen la perspectiva conjunta de les ciències experimentals, les ciències socials i les humanitats, principalment a l’àrea mediterrània.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere