Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Elisenda Paluzie i Pere Planagumà parlen de cuina i territori en el cicle “Científics i Cuiners. Cara a Cara”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

AltaCocina

Nova edició del cicle Científics i Cuiners, Cara a Cara, al campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. En aquesta ocasió, la degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, i el xef del restaurant Les Cols d’Olot, Pere Planagumà, parlaran sobre cuina innovadora i creativa i la implicació que pot tenir en el desenvolupament econòmic territorial. Científics i Cuiners, Cara a Cara és un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic coordinat per la Unitat UB-Bullipèdia.

El debat, que tindrà lloc aquest dilluns 9 de març, a les 13 h, a la sala de les Voltes de l’edifici de la Masia del campus de l’Alimentació (recinte de Torribera, av. de Prat de la Riba, 171, Santa Coloma de Gramenet), tractarà de quina manera la cuina amb valor gastronòmic pot potenciar l’efecte econòmic sobre el territori, a partir del paper de productors i empreses, la promoció de productes locals o una cuina d’alta qualitat lligada al territori.

Científics i Cuiners, Cara a Cara

Científics i Cuiners, Cara a Cara és una activitat de difusió científica que té l’objectiu d’impulsar el coneixement, la innovació, la creativitat i la transferència en disciplines relacionades amb les ciències dels aliments, la nutrició, la cultura de l’alimentació i la gastronomia. La proposta, basada en la trobada de dos experts més la participació del públic, permet l’intercanvi d’idees entre l’entorn universitari i el gastronòmic des de diferents perspectives, a partir d’identificar temes d’actualitat i de debat comuns.
En les edicions anteriors s’ha relacionat la teoria del Big Bang amb la cuina moderna (debat entre el catedràtic de Física Fonamental Javier Tejada i el xef del restaurant Lluerna, Víctor Quintillà); o també la relació de la xocolata amb els estats mentals (trobada entre el catedràtic de Psiquiatria de la UAB Antoni Bulbena i el xocolater Enric Rovira).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere