Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Creació de tres instituts universitaris de recerca a la Universitat de les Illes Balears

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

logo-vector-universitat-illes-balears

L’Institut de Recerca i Innovació Educativa(IRIE), l’Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat (IEHM) i l’Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) han completat els tràmits necessaris per a la seva constitució com a instituts universitaris de recerca propis de la Universitat de les Illes Balears després que el Govern de les Illes Balears n’hagi autoritzat la creació, d’acord amb allò que disposa l’article 10 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats.

Institut de Recerca i Innovació Educativa(IRIE)

L’IRIE s’ha concebut com un institut dedicat a la recerca científica i a la innovació en els camps de l’educació i la formació. Des de l’IRIE es prestaran serveis de suport a la recerca i a la innovació, i durà  a terme activitats formatives dels cicles universitaris segon i tercer (postgrau i doctorat), i cursos de formació de curta durada. Un dels objectius principals de l’IRIE és la transferència del coneixement derivat de la recerca per contribuir a millorar l’educació.

Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat (IEHM)

L’IEHM s’ha concebut com un centre de recerca dedicat a la història de les idees des del Renaixement fins a la primera meitat del segle XVIII. Al l’IEHM s’analitzaran, des de les perspectives filosòfica, filològica, hispànica i semítica, principalment, i també teològica, política i històrica, les claus que varen donar lloc a la modernitat hispànica, tant en la recreació de la filosofia i la literatura antigues com en la forja del món modern.

Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3)

L’IAC3 neix d’una visió compartida pels grups de recerca d’astrofísica, relativitat i tractament d’imatges. La tasca en recerca que realitzen les tres comunitats científiques comporta el desenvolupament de plataformes computacionals per a la simulació numèrica de sistemes d’equacions en derivades parcials. Amb l’IAC3 els diferents grups contribuiran al desenvolupament de programaris comuns, la qual cosa suposa un avantatge competitiu per a la comunitat, atès que s’evitaran duplicitats i s’alliberaran recursos per a la recerca. Així mateix, la polivalència del codi resultant obre la porta a aplicar-lo a altres camps, tant científics com tecnològics. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere