Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Prop de 1200 alumnes de Barcelona participen un any més en la Setmana Mundial del Cervell que organitza l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cervell

Alumnes de vint-i-sis escoles i instituts de Barcelona participen en les activitats de la Setmana Mundial del Cervell, que se celebra del 16 al 22 de març, amb l’objectiu de despertar el seu interès i vocació per la ciència.

L’esdeveniment, organitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la col·laboració de vint-i-un centres de recerca de la ciutat i amb la participació de més de 50 investigadors i investigadores per tal d’acostar la seva recerca als estudiants.

 

Durant la Setmana Mundial del Cervell s’oferiran trenta activitats diferents i gratuïtes que posaran en contacte els investigadors i investigadores amb l’alumnat de 8 a 18 anys dels centres educatius de la ciutat. Els científics i científiques oferiran xerrades a les escoles i instituts i obriran els seus laboratoris per fer tallers i visites per tal de donar a conèixer els seus darrers avenços sobre el funcionament del cervell.

El gruix del programa són les xerrades científiques als centres educatius per als alumnes de primària, ESO i batxillerat. Els estudiants podran conversar directament amb els investigadors i investigadores que s’hi desplaçaran expressament i podran preguntar tot allò que els encurioseixi sobre com funcionen les neurones, per què dormim i somiem, com prenem les decisions, o quina és la vinculació del cervell amb l’art i la filosofia, i fins i tot aprendre sobre les malalties cerebrals a través de les imatges, entre d’altres temàtiques.

Juntament amb les xerrades científiques també s’han programat visites als centres de recerca. En les diferents estades als laboratoris els alumnes podran veure de primera mà com treballen els investigadors i investigadores que estudien les malalties neurodegeneratives i els seus possibles remeïs, i alguns podran experimentar en el propi cos sensacions i percepcions a través de la realitat virtual, robots i instal·lacions interactives.

Amb aquestes activitats, l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona se suma a la celebració de la Brain Awareness Week, esdeveniment que es duu a terme en més de vuitanta països amb l’objectiu de donar a conèixer els últims descobriments en l’estudi del cervell humà. Aquesta iniciativa està promoguda per The Dana Alliance for Brain Iniciatives, organització formada per més de 350 eminents neurocientífics i es celebra cada març des de l’any 1996.♦

 

CENTRES DE RECERCA PARTICIPANTS:

Banc de teixits neurològics-Biobanc, Hospital Clínic-IDIBAPS

Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), UAB-IRTA

Departament de Biologia Cel·lular, Immunologia i Neurociències, UB

Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS), UPF

Departament de Ciències Fisiològiques II, UB

Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals, UAB

Departament de Física i Enginyeria Nuclear, UPC

Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi, UB

Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica, UB

Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (SPECS), UPF

Fundació Sant Joan de Déu

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Hospital Universitari Vall d’Hebron

Institut Clínic de Neurociències, Hospital Clínic de Barcelona

Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau

Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB), CSIC-IDIBAPS

Institut de Neurociències, UAB

Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C), UB

Internet Interdisciplinari Institut (IN3), UOC

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere