Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Autònoma de Barcelona presentarà les seves novetats al Saló de l’Ensenyament

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Sin-título-11

La UAB serà present als salons de L’Ensenyament (del 18 al 22 de març) i Futura (20 i 21 de març) per promocionar la seva oferta acadèmica per al curs 2015-2016. Com a novetats, la Universitat oferirà el Grau de Turisme en anglès, Prevenció i Seguretat Integral online i nous cicles formatius de grau superior. Tots dos salons tindran lloc al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona. La UAB informarà sobre l’oferta de graus als estands 632 i 642 (pavelló 2, carrer F) del Saló de l’Ensenyament i sobre l’oferta de postgrau a l’estand 214 (pavelló 5, carrer B) del Saló Futura.

Formació en anglès per a un sector global

Amb Turisme, la UAB amplia la seva oferta de graus en anglès, que ja són quatre: a més del nou, s’imparteix Administració i Direcció d’Empreses, Economia i Educació Primària. En tots els casos, es tracta d’un grup que segueix el mateix pla d’estudis que els altres estudiants del grau amb la particularitat de fer la docència íntegrament en anglès. S’ofereix 40 de les 180 places del Grau de Turisme i el preu serà el mateix.

El Grau de Turisme en anglès s’adreça bàsicament a estudiants locals interessats en desenvolupar la seva carrera professional en organitzacions orientades a mercats internacionals. Es recomana que tinguin un nivell d’anglès B2 del Marc Comú Europeu de Referència però no hauran de superar cap prova específica de competència lingüística en llengua anglesa per poder accedir-hi.

Els estudiants rebran una formació integral en un dels sectors amb més projecció internacional: un coneixement general del turisme i dels àmbits específics de gestió i planificació d’aquest sector a nivell d’organitzacions, d’activitats, destinacions, productes i recursos en un sector molt orientat a mercats internacionals i on la llengua vehicular és principalment l’anglès.

No es busca només que els estudiants coneguin la llengua anglesa (això ja s’adquireix al Grau de Turisme “normal” a través de l’estudi de llengües estrangeres), sinó que puguin desenvolupar competències en llengua anglesa, habilitats comunicatives, tècniques específiques de treball o coneixements humanístics, per tal de reforçar la integració en un sector totalment globalitzat com és el turisme.

A més, els estudiants del Grau de Turisme en anglès es podran formar en, com a mínim, tres idiomes estrangers més (francès, alemany i xinès), a banda dels que poden obtenir a través dels programes d’intercanvis amb altres països tant europeus com de la resta del món.

Prevenció i Seguretat Integral ‘online

D’altra banda, els curs 2015-2016, l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB oferirà, per primer cop, el Grau de Prevenció i Seguretat Integral online.

Aquest grau es centra en la formació de titulats que puguin implementar de manera coordinada sistemes de gestió de riscos en els àmbits de la seguretat pública i privada, el medi ambient, la qualitat i la responsabilitat social corporativa.

Els graduats seran professionals capaços de donar una resposta eficient a diferents processos de presa de decisions propis del sector de la prevenció i la seguretat, com ara els relacionats amb aspectes econòmics, administratius i de gestió de recursos humans o els relacionats amb àmbits tecnològics propis del sector.

Nova oferta de formació professional

D’altra banda, el proper curs, la UAB ampliarà la seva oferta de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). N’hi haurà tres de nous: Direcció de Cuina, Direcció de Cuina + Direcció de Serveis de Restauració (amb una duració de tres anys) i Administració i Finances. La nova oferta es suma als tres CFGS ja oferts durant aquest curs: Direcció de Serveis de Restauració, Prevenció de Riscos Professionals i Comerç Internacional.

  • ·Direcció de Cuina: estudis orientats a l’assoliment de les competències necessàries per la gestió de cuines de producció reduïda -les de negocis propis o gastronòmiques- i gran col·lectivitats, càterings-. Els estudiants es formaran a les aules de demostració i de cuina de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera i podran posar en pràctica els coneixements assolits a l’Hotel Campus.
  • ·Direcció de Cuina + Direcció de Serveis de Restauració: combina les competències de l’anterior amb les del CFGS de Direcció de Serveis de Restauració, orientat al sector de la restauració, a empreses de càtering i organitzadores d’esdeveniments i a cadenes hoteleres. S’hi dóna especial importància a l’aprenentatge de llengües estrangeres (anglès i francès).
  • ·Administració i Finances: proporciona coneixements per organitzar operacions de gestió i administració en els processos comercials, laborals, comptables, fiscals i financers en una empresa pública o privada, aplicant la normativa i els estàndards de gestió de qualitat i bones pràctiques. s’hi afegeix una formació en gestió de documents i arxius administratius, particularment en l’entorn electrònic.

 

Els CFGS estan organitzats pel Centre de Formació Professional Fundació UAB i donen accés a la titulació de tècnic superior. La UAB ofereix, a més, un itinerari formatiu que permetrà accedir a estudis universitaris amb reconeixement de crèdits. La UAB ha estat la primera universitat pública catalana en oferir, mitjançant la seva fundació, aquest tipus de titulacions amb el valor afegit de la qualitat universitària.

A més, els estudiants de CFGS de la UAB es beneficien dels serveis que la Universitat ofereix a tots els seus estudiants: Campus Virtual, biblioteques, Servei de Llengües, Vila Universitària, Servei d’Activitat Física, etc.

Universitat d’Estiu-Summer Term

A més, la UAB promocionarà la nova edició de la Universitat d’Estiu-Summer Term que organitzarà el proper estiu. Hi haurà tres modalitats: assignatures de graus universitaris, activitats de participació universitària i cursos propedèutics.

  • ·Assignatures de grau: del 29 de juny al 17 de juliol, s’impartirà en modalitat intensiva assignatures de títols oficials de grau per facilitar l’adaptació al món universitari. Són assignatures de primer curs, amb un caràcter introductori. S’adrecen especialment a futurs estudiants universitaris que hagin acabat o estiguin cursant Batxillerat o CFGS
  • ·Cursos de preparació: els cursos propedèutics es desenvoluparan entre l’1 i el 15 de setembre. S’ofereixen per millorar els mètodes d’aprenentatge i facilitar l’adaptació a la universitat. Hi haurà cursos de biociències, ciències, ciències de l’educació, ciències polítiques i sociologia, economia i empresa, enginyeria, filosofia i lletres, traducció i interpretació i veterinària.
  • Activitats de participació universitària: s’organitzaran del 29 de juny al 17 de juliol i són activitats complementàries per als estudiants de grau que poden ser reconegudes amb crèdits optatius. Inclouen formació en terceres llengües: diversos nivells d’alemany, anglès, espanyol com a llengua estrangera, francès, italià, japonès, català bàsic o nivell de suficiència i altres.♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere