Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aquest cap de setmana, “La Màgia de la Taula Periòdica”, a Tarragona i a Girona / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

periodic-final-v4-small

 

Aquest cap de setmana, als CaixaFòrums de Tarragona i Girona, s’hi farà l’espectacle que combina màgia i ciència “La Màgia de la Taula Periòdica”. A Tarragona serà dissabte 21 a les 7 de la tarda, mentre que a Girona serà diumenge 22 a les 12, al migdia.

Aquest espectacle va obtenir la menció d’honor del” Certamen Ciència en Acció” que es va fer l’octubre passat a Barcelona, i competirà a l’equivalent europeu “Science on Stage”, que tindrà lloc a Londres a mitjans de juny. Es tracta d’una sessió de 30 o 60 minuts que combina experiments espectaculars amb jocs de màgia basats en principis matemàtics que involucren el públic de forma activa i que fan servir la Taula Periòdica dels Elements per fer-la conèixer, per entretenir. 

La Màgia de la Taula Periòdica forma part del projecte de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona “De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia”, finançat parcialment per la FECyT en la seva darrera convocatòria i que també inclou el I Congrés de Ciència, Màgia i Educació ECME15 (24-26 d’abril) i el MOOC #magcimooc http://magcimooc.net. Està impulsat per Fernando Blasco (Universidad Politecnica de Madrid) i Miquel Duran (Universitat de Girona).

Descripció:

Com si es tractés d’una classificació de cartes: així va ser com Mendeléiev va crear la taula periòdica dels elements. Gràcies a l’estructura d’aquesta taula, repassarem els elements que la componen mitjançant senzills però intrigants i seductors jocs de màgia, que es completaran a l’escenari amb experiments espectaculars i ràpids de química. Un fil argumental en clau d’humor permetrà ensenyar ciència fent servir aquests entretinguts experiments màgics, tot mostrant també que la màgia es basa en principis científics.

En definitiva, un espectacle únic que, aprofitant la històrica relació entre màgia i ciència, conjugarà el gaudi amb la intenció d’incrementar la cultura científica de l’espectador.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere