Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants de la Facultat de Dret ESADE-Universitat Ramon Llull participaran en la competició mundial de simulació de judicis a Washington: “Cas de secessió d’una nació imaginària”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade

Estudiants de la Facultat de Dret ESADE-Universitat Ramon Llull viatjaran a Washington DC per participar en el campionat mundial de Dret Internacional sobre simulació de judicis, la “Jessup Moot Court Competition”, el proper 11 d’abril.

Els Jessup Moot Court es consideren la ronda internacional més prestigiosa de tribunals ficticis, organitzada per la International Law Association, amb 56 anys d’història, en què participen aquest any 90 escoles de dret de més de 80 països.

Els integrants de l’equip que representarà la Facultat de Dret ESADE-URL a Washington –format per Juan Ventosa, Adrián Moliner, Inés Losada, María Darder y Jordi Tomás–  destaquen el valor de les pràctiques professionals en la carrera per aprofundir i subratllen que “a España no hi ha cultura de Moots o judicis ficticis” quan és una iniciativa que permet apropar-se al món real.

Fins al moment, els cinc estudiants de la Facultat de Dret ESADE-URL seleccionats han superat per primer cop la ronda de l’Estat espanyol, organitzada pel despatx d’advocats Cuatrecasas, enfront altres universitats de dret participants.

Per al professor de Dret Internacional d’ESADE-URL Jordi Sellarés, “són estudiants molt hàbils amb una capacitat de gestionar casos tant a un nivell global com per especialització, la qual cosa pot suposar una avantatge o un inconvenient, segons el cas. A més, el domini de l’idioma els permet mejors competències per resoldre casos a nivell internacional”.

Cas de secessió d’una nació imaginària

La trobada consistirà en la simulació de judicis en què cada equip participant haurà de defensar les dues parts del cas proposat. En aquesta edició el tema se centra en la secessió d’una província imaginària d’una nació, també imaginària, i la seva annexió a d’altra. Per tant, el mateix equip haurà de presentar tant la demanda com la resposta a aquesta i defensar la seva postura de forma oral davant membres de la Cort Internacional de Justícia, òrgan judicial de Nacions Unides.

Sobre Jessup Moot Court

“Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition” és un torneig de dret públic internacional en què participen prop de 550 escoles de negoci de més de 80 països. La competició consisteix en una simulació d’una disputa fictícia entre països per un conflicte d’actualitat jurídica davant un Tribunal Internacional de Justícia.

L’organització corre a càrrec de l’Associació Internacional d’Estudiants de Dret (ILSA) i aquest any ha arribat a l’edició 56, la quinta a España. Els equips guanyadors de cada país participant s’enfrontaran a la gran final, la White & Case Jessup Cup, que se celebra cada primavera a Washington DC.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere